PETKOVIĆ: Izjave Marine Vukašinović štetne i protiv nje će biti podneta krivična prijava

UŽICE –  Reagujući na javna oglašavanja Marine Vukašinović, biološkinje zaposlene u JKP “Vodovod“ u kojima ona tvrdi da tehnološki postupak koji se primenjuje u Projektu rekonstrukcije i dogradnje Fabrike za preradu vode na Cerovića brdu neće obezbediti mogućnost korišćenja vode sa akumulacije Vrutci i da treba odustati od dalje realizacije, gradonačelnik Užica je saopštio da svi oni koji rukovode gradom, kao i JKP “Vodovod“ veruju renomiranim, svetski priznatim stručnjacima u Institutu “Jaroslav Černi“ koji svojim potpisom stoje iza predloženog rešenja.

U gradonačelnikovom  saopštenju se navodi da su Vukašinovićkine tvrdnje ničim utemeljene i da niko u njenim izjavama nije video nijedan autoritet kao naučno dokazanu podršku njenom stavu. 

„Javne medijske nastupe pomenute gospođe smatram štetnim. Osim što ih nije smela javno iznositi bez odobrenja direktora, oni mogu kod neupućenih proizvesti nepotrebnu sumnju u svrsishodnost Projekta koji je najvažniji za život građana Užica i razvoj privrede u njemu. Takođe, kako se takvi postupci u skladu sa krivičnim Zakonom Republike Srbije mogu okarakterisati kao uznemiravanje javnosti i iznošenje netačnih podataka putem sredstava javnog informisanja, protiv navedene će biti u najkraćem roku pokrenute zakonom propisane radnje“, navodi se u saopštenju.

Marina Vukašinavić već neko vreme u javnim nastupima i na društvenim mrežama kritikuje ovaj projekat.

Foto: FB profil

„Gospodo iz izvršne vlasti, zaustavite realizaciju II faze izgradnje fabrike za proizvodnju vode iz toksičnih Vrutaka, jer mislim da smo vam objasnili da taj sistem neće funkcionisati i da šteta može biti suviše velika i teško ispravljiva, a predviđeni novac poreznih obveznika uložite u sanaciju devastiranog izvorišta, ogromnih gubitaka u mreži i realno rešavanje problema. Vodosnabdevanje jednog grada je ozbiljan zadatak, odgovoran poduhvat i stvar od opšteg interesa, to ne sme da se prepisuje. Ako, iz sebi poznatih razloga, zavaravate sebe, nemojte više pokušavati da zavaravate nas, jer nemate argumente za to“ piše na njenom Facebook profilu.

Gradonačelnik je u saopštenju podsetio da je uz svesrdnu finansijsku, tehničku i administrativnu pomoć Vlade Republike Srbije i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u decembru 2017. godine uspešno završena prva faza Projekta što je bio neophodan uslov da potpredsednica Vlade i ministarka Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović donese odluku da se odmah krene u realizaciju druge faze Projekta, te je juče i raspisan tender za njenu realizaciju.

Gradonačelnik je i povodom glasina da Užičani piju neispravnu vodu naveo da odgovorno tvrdi da su građani Užica koji se snabdevaju pijaćom vodom sa ovog postrojenja sve vreme pili ispravnu vodu i da će tako biti i u buduće.

 

 

 

You may also like...