Petković godinu dana na funkciji gradonačelnika

UŽICE-Gradonačelnik Užica Tihomir Petković najavio je u današnjem obraćanju povodom godinu dana od stupanju na tu funkciju,da  u narednih mesec dana očekuje sastanak sa premijerom Aleksandrom Vučićem povodom obezbeđivanja novca za rekonstrukciju Fabrike vode i osnivanja integrisanog univerziteta u Užicu.

 

tihomir petkovicPetković je naglasio da ,ukoliko Vlada obezbedi novac,rekonstrukcija Fabrike vode bi mogla da počne do kraja godine.Za obe faze rekonstrukcije,koje podrazumevaju prečišćavanje vode za piće ozoniranjem i aktivnim ugljem,potrebno je 5 i po miliona evra.

Gradonačelnik Užica potvrdio je mogućnost da grad izgubi donaciju od 15 miliona evra za gradnju Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Gorjanima.

“Do sada je rešeno 75 odsto imovinsko-pravnih odnosa.Sa realizacijom projekta se već kasnilo 16 meseci u momentu mog stupanja na funkciju.U  narednih mesec dana znaće se da li su evropski partneri odobrili polongiranje roka izgradnje“ rekao je Petković.

Govoreći o drugim investicijama Petković je novinarima rekao da će uskoro biti raspisan tender od 21 milion dinara za dogradnju Dečjeg odmarališta Golija na Zlatiboru,kao i da uskoro kreće izgradnja zgrade u Sevojnu sredstvima Komesarijata za izbeglice.

U toku je je tender za nastavak radova na sportskoj hali u Krčagovu,a da je za igradnju vrtića na Pori do sada izvojeno 18 miliona dinara i da su ,posle dvogodišnje pauze,u toku unutrašnji radovi na uređenju dečjeg vrtića.

Petković je najavio i da postoji ozbiljna zainteresovanost Kineza za investirane u aerodrom na Ponikvama.

Govoreći u funkcionisanju lokalne samouprave Petković je istakao da Užice imastabilan gradski budžet i da je dug predhodne vladajuće garniture smanjen sa 303 na 140 miliona dinara.

“Najveći deo budžetskih sredstava u proteklih godinu dana realizovan je u poljoprivredu .Urađen je u projekat azila za pse u vrednosti od 16 ,5 milona dinara,dok je Lokalna kancelarija za ekonomski razvoj uradila projekte u vrednosti od 3,5 miliona evra”,rekao je Petković.

Gradonačelnik je istakao i da grad nije zainteresovan za kupovinu skulpture Nikole Tesle,čija je cena 40 hiljada evra.

Posle incidenta koji se dogodio u Gradskoj kući tokom koga je izboden novinar Milan Đokić,posao obezbeđenja poveren je privatnoj agenciji,koja će ubuduće voditi brigu o bezbedbosti u zgradi,rekao je gradonačeknik Petković.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.