Petković: budžet grada za 2020. godinu biće umanjen za oko 10 odsto(VIDEO)

UŽICE – Trećim rebalansom planirani budžet grada Užica za ovu godinu biće smanjen za oko 10 odsto, najavio je član Gradskog veća Miodrag Petković.

„Smanjeni su prihodi poreza na dohodak i poreza na zarade. Mi se nadamo da ćemo gubitke u ovoj godini nadoknaditi tokom 2021. i 2022. godine onako kako je to planiramo merama podrške Vlade republike Srbije. Došlo je do usporavanja i smanjenja određenih lokalnih prihoda, mislim na porez na imovinu što je razumljivo u ovakvim okolnostima u kakvim smo trenutno“, rekao je član Gradskog veća zadužen za budžet i finansije Miodrag Petković.

Trećim rebalansom planirano je da se umanje prihodi iz budžeta grada u iznosu od 164 miliona dinara za koliko će biti umanjeni i rashodi u ovoj godini. Sredstva će ipak biti nepromenjena za najvažnije projekte i normalno funkionisanje ustanova .

„U našem gradu postoji perspektiva za razvoj turizma na koji mi računamo u narednom periodu. Ovim rebalansom smo obezbedili dovoljno sredstava za funkcionisanje lokalne i regionalne turističke organizacije. A ono što je važnije je da smo pored krize u ovoj godini nastavili sa investicionim ulaganjima u rekonstrukciju Starog grada, takođe završavamo i repliku neolitskog naselja u Staparskoj banji. Verujemo da će u narednom vremenu ovi projekti privući turiste što je najvažnije za Užice“, dodao je Petković.

Javna rasprava o Odluci izmenama i dopunama odluke o budžetu Grada Užica za 2020. godinu , rebalans III održaće se u Velikoj sali Gradske kuće u utorak 13. oktobra 2020. godine u 17 časova.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.