Peti trkački vikend u Brnu (VIDEO)

UŽICE – Srpski automobilista Milovan Vesnić, najbolji u generalnom plasmanu,  nastavlja 5. trkački vikend u Brnu. Ova trka odlučuje o tituli i šampionatu, te je od velikog značaja za sve učesnike.

Milovan Vesnić

„Dva puta moram da budem četvrti, da bih zadržao prvo mesto u generalnom plasmanu“, rekao je automobilista Milovan Vesnić.

Vesnić je dodao da je ovog puta njegov auto otežan tegovima, odnosno da ima 60 kilograma više nego što je to bilo u Slovakiji. Kao još jednu otežavajuću okolnost naveo je to što su svi njegovi konkurenti iz Češke, a  za svoje najveće rivale smatra Martina Galaša i Dušana Kourila.

„Mislim da ću imati malo više sreće i bolji rezultat, jer za razliku od njih imam 33 boda prednosti“, istakao je Vesnić.

Neizvesno je da li će se održati šesti trkački vikend koji je predviđen da bude u oktobru  u Monci.

„Poslednji, šesti trkački vikend,  trebao je da bude u okviru TCR šampionata, ali zbog neravnopravnih uslova nas i vozača iz evropskog šampionata, plan svih timova je da se ne pojavimo na zadnjoj rundi ili da zahtevamo da imamo podjednake uslove kako bi takmičenje bilo regularno“, dodao je Vesnić.

You may also like...