Petar i Nemanja – mladi i humani (VIDEO)

UŽICE – Svakodnevne obaveze i prebrz tempo života ne treba i ne smeju da budu izgovor da pomognemo nekome kome je pomoć neophodna. Tako bar kažu dva mlada čoveka iz Užica koji su odabrali da budu humani, da pomažu ljudima oko sebe. 

Nemanja i Petar ne razlikuju se od svojih vršnjaka. Sa 19 i 20 godina njh dvojica su dosta uradili – bavili su se sportom, završili su škole, sada imaju posao. I pored toga oni su veliki humanitarci. A sve je počelo sasvim slučajno 2018. godine kada su se odazvali pozivu drugara da organizuju prikupljanje pomoći za jednog teško obolelog dečaka, ali i za dečaka leptira, Despota Lazića iz Bajine Bašte, koji je nažalost preminuo prošle godine.

„Trenutno pomažemo jednoj užičkoj porodici. Samohrana majka sa troje maloletne dece živi u 25 kvadrata od penzije pokojnog supruga i dečjeg dodatka. Uslovi su veoma teški i odlučili samo da, kada već možemo da pomognemo, da to i uradimo“, objasnio je Petar Pašić jedan od organizatora akcije.         

Petar Pašić: Treba da pomognemo ako možemo.

Petar i Nemanja su na Bogojavljenje na gradskom trgu prikupili oko 83.000 dinara za porodicu Milićević iz Užica, a odziv sugrađana je bio dobar pa je prikupljena i određena količina odeće, obuće, igračaka i školskog pribora. Kažu da je za njih, nakon uspešne akcije, osmeh na nečijem licu najveća nagrada.

„Osećam se baš prijatno i ispunjeno kada nekome pomognem i to mi je najvažnije. Ovu akciju smo prvenstveno radili zbog dece, devojčice koja je četvrti i blizanaca koji su drugi razred. Ne mogu ni drugare da dovedu u stan, nemaju ono što drugi imaju i onda verovatno osećaju da nisu poželjni u društvu i zbog toga smo se najviše organizovali“, ispričao je za ZOOMUE portal Nemanja Radojičić koji je sa Petrom i organizovao celu akciju prikupljanja pomoći za ovu porodicu.

Kažu da će nastaviti sa sličnim akcijama, a srećni su što su ih i užički đaci pitali kako da se organizuju i pomognu svojim vršnjacima pa im je to potvrda da ovo što rade ima smisla. I opet se vraćamo na početak priče – previše obaveza ili nedostatak vremena ne smeju biti opravdanje da prolazimo pored onih kojima je pomoć neophodna. Jer izreka da „nečije malo, nekome znači mnogo“ sve češće se čuje širom Srbije.

You may also like...