Pet miliona za zamenu kotlova u pribojskim domaćinstvima

PRIBOJ – Lokalna samouprava potpisala je ugovore sa vlasnicima 68 individualnih domaćinstava u Priboju koji će dobiti subvenciju do 70 hiljada dinara na osnovu konkursa ,za nabavku peći i kotlova, energetski efikasnijih ložišta .

foto.opstina Priboj

Opština Priboj je tokom leta raspisala konkurs za sufinansiranje mera smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih ložišta na teritoriji opštine. Za ovu namenu ukupno je opredeljeno pet miliona dinara, od čega je tri miliona obezbedilo Ministarstvo zaštite životne sredine, a dva miliona dinara lokalna samouprava. Od ovog iznosa, 500 hiljada dinara opredeljeno je za nabavku šporeta na čvrsto gorivo za korisnike Centra za socijalni rad.

“ Na konkurs je prispelo 77 prijava, od čega devet prijava nije ispunjavalo propisane uslove konkursa. Individualna domaćinstva, kojima je odobrena subvencija, sami nabavljaju peći i kotlove. Komisija će to opet proveravati na terenu i tek se onda u roku od 45 dana, realizuje predviđena mera subvencionisanja „, ističe Marko Janjušević, energetski menadžer opštine Priboj .

Cilj konkursa je poboljšanje kvaliteta vazduha i očuvanje i zaštita životne sredine, odnosno smanjenje štetnih emisija i produkata sagorevanja, nastalih upotrebom neadekvatnih ložišta u individualnim domaćinstvima.

ZOOM,PP media

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.