Pešović nezadovoljan današnjom trkom (video)

BRNO – Rudolf Pešović, jedini predstavnik EKO Lein racing teama Vesnić u pretposlednjem vikendu FIA šampionata Centralnoevropske zone na kružnim stazama, koje se ovog vikenda voze na autodrumu Brno u Češkoj, nije uspeo da zabeleži bolji rezultat koji bi mu već sada obezbedio treću poziciju na kraju šampionata.

rudi-brno-3

Foto Tijana Cvijović

Za razliku od jučerašnjih kvalifikacija, kada je osvojio drugo mesto u klasi D 4 -2000, a četvrtu poziciju u diviziji, danas je morao da se zadovolji šestim mestom u generalnom plasmanu i četvrtim mestom u Šampionatu Centralne Evrope.

„Ako ovome dodamo još i da sam osvojio drugo mesto u češkom Eset kupu kao i prvo mesto u šampionatu Slovačke, ipak nisam zadovoljan ovim što sam danas uradio. Nisam vozio baš onako kako bi trebalo, nekako mi je u glavi bilo samo ono da je važno da završim trku, pa sam olako neke druge stvari propustio. Iz ovoga treba izvući pouke, sutra ne ponoviti iste greške i ja mislim da će na kraju sve biti kako treba“ – izjavio je za ZOOMUE  Rudolf  Pešović.

Zoran Kastratović je i danas imao razloga da se raduje.

„Posle jučerašnjeg uspeha i osvojenog prvog mesta u generalnom plasmanu, sinoć smo imali malo slavlje što je očigledno ostavilo traga na mojoj vožnji. Uz to imao sam i peh, jer sam  imao tehnički problem sa alnaserom, pa sam bio prinuđen da startujem iz boksa. Prva dva kruga sam dosta teško vozio, gume su bile hladne i izgubio sam priključak sa celom grupom. Nisam puštao tempo i do kraja trke sam uspeo da prođem sve konkurente iz svoje klase, i da u apsolutnoj konkurenciji osvojim treće mesto. To je za mene veliki uspeh i drago mi je što sam konačno završio i pobedio na stazi koju najviše volim. Nisam siguran da li ćemo uspeti da popravimo starter, od toga zavisi da li ću i sutra nastupati“.

Sutra na programu su kvalifikacije od 9.50h a druga trka je od 13.50.

ZooM

 

You may also like...