„Pesniče mog naroda“ u onlajn formatu

IVANJICA – Opštinska smotra recitatora, učenika osnovnih i srednjih škola opštine Ivanjica održaće se 16. aprila u Domu kulture u 12 časova. Odluka organizatora je da se ove godine 52. Smotra recitatora Srbije ,,Pesniče naroda mog“ održi, u onlajn formatu na svim nivoima takmičenja. To znači da takmičari neće nastupati ,,uživo“, već će organizatorima biti dostavljani snimci njihovog nastupa. Žiri na svim nivoima takmičenja zasedaće ,,uživo“, a snimci će im biti emitovani u kontinuitetu za svaku kategoriju posebno, kao što je to slučaj i u normalnim okolnostima.


Organizator Opštinske smotre recitatora je Dom kulture Ivanjica a prema propizicijama takmičenja, učenik –recitator govori jednu pesmu po sopstvenom izboru. Žiri koji je sastavljen od profesora srpskog jezika ocenjivaće :
– izbor pesme primeren uzrastu i polu recitatora, akcentuaciju i dikciju
– prirodnost, izražajnost i sugestivnost recitovanja
– ostvarivanje misaono emotivnih sadržaja pesme.

Na takmičenju će se birati deset najboljih recitatora koji će Ivanjicu predstavljati na Okružnoj smotri u Gornjem Milanovcu 24.aprila.

Republička Smotra recitatora održaće se prema kalendaru takmičenja i smotri za školsku 2020/2021. godinu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, 14. i 15. maja u Valjevu.

Ciljevi smotre recitatora su razvijanje kod dece osećanja za osnovne etičke i estetičke norme koje sadrži poezija, kultivisanje govornog izraza, što sugestivnije iskazivanje misli i osećanja pesnika, popularisanje poezije i širenje kruga recitatora i ljubitelja poezije.

Izvor i foto: Infoliga

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.