Perspektive razvoja sporta za osobe sa invaliditetom

UŽICE-Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga  organizovalo je  okrugli sto na temu „Perspektive razvoja sporta za osobe sa invaliditetom u gradu Užicu “,na kome su  relevantni akteri iz oblasti sporta na lokalnom nivou  i predstavnici organizacija osoba sa invaliditetom iz Užica,razgovarali o uključenosti osoba sa invaliditetom u sport i dostupnosti sportskih objekata njima.

distroficari 1

Pristupačnost je,po rečima Čedomira Cicovića portparola Udruženja distrofičara,generalni problem,koji postoji i kod starih,ali i novih sportskih objekata.
„Gradski bazen koji je nedavno izgrađen ,na primer,nije nivelisan po pitanju dubine i potrebno je nabaviti platformu za spuštanje ljudi koji nisu pokretni u bazen.To su propusti i dokaz da se na osobe sa invaliditetom ne razmišlja ni kod novoizgrađenih objekata“,istako je Cicović.
Cicović navodi i da u Užicu postoji tri sportska kluba za osobe sa invaliditetom:AK Pora,Udruženje osoba sa invaliditetom Stari grad i Sportsko udruženje gluvih.
„Sport pored rekreativne i ima i rehabilitacionu komponentu zas osobe sa invaliditetom.Naš cilj je da integrišemo što više osoba sa invaliditetom u sportske klubove koji bisu spcifični i samo za njih namenjeni.To iziskuje pristupačnost sportskih sadržaja u svakom smislu“,naglasio je Cicović.
Program razvoja sporta od 2015.do 2018. godine u Užicu obuhvatio je i osobe sa invaliditetom,rekla je članica Gradsdkog veća Jelena Vasović.
„Trudićemo se kao grad da povećamo sredstva za finansiranje sportskih klubova osoba sa invaliditetom i učinimo što pristupačnijim sportske objekte“,istakla je Vasovićeva.
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.