Pekara Gudurić pakuje hleb (VIDEO)

UŽICE – Vanredna situacija promenila je mnogo toga, a najviše onaj deo svakodnevnog života koji se odnosi na higijenske navike. Ovoj situaciji prilagodilo se i najstarije pekarsko preduzeće „Sreten Gudurić“ u Užicu.

Svaki hleb, ali i pecivo, koji izađu iz pekare „Sreten Gudurić“ biće upakovani u plastičnu ambalažu. U ovom preduzeću ističu da su uvek vodili brigu o kupcima i da je ovo samo jedna mera više kako bi svi proizvodi ove pekare do njih stigli bezbedno.

„Iako se nikada do sada nije desilo da se neko zarazi virusom preko hrane, odnosno hleba jer se on peče na visokoj temepraturi, mi smo zbog ove suituacije i bezbednosti naših kupaca rešili da hleb pakujemo“, objasnio je Aleksandar Stanojević, generalni direktor PP „Sreten Gudurić“.

Pakovanje hleba i peciva vrši se u prostorijama sa strogo kontrolisanim higijenskim uslovima. Radnici su zaštićeni i sav posao obavljaju sa zaštitnim maskama i rukavicama pa niko ko nije adekvatno opremljen ne može ući u postrojenje. Rad u vanrednim uslovima i za pekare je mnogo teži nego inače.

„Želeo bih ovom prilikom da pohvalim sve naše radnike, pekare vozače, koji danonoćno rade bez ikakvih obustava. Dogovorili smo se da ovaj teret podnesemo solidarno i nijedan radnik neće biti otpušten“, naglasio je Stanojević.

Brašna i kvasca ima dovoljno, a rukovodstvo pekare je i stalnom kontaktu sa Republičkom Direkcijom za robne rezerve ukoliko bude potrebe za nabavkom većih količina.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.