“Pažljivkova smotra” testiranje učenika na temu bezbednog ponašanja u saobraćaju


UŽICE-Savet za bezbednost saobraćaja grada Užica, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, organizovao je u svim osnovnim školama prvu aktivnost iz projekta “Pažljivkova smotra”, testiranje učenika na temu bezbednog ponašanja u saobraćaju. Testove su radili učenici prvog i drugog razreda u osnovnim školama na teritoriji grada. Kako je istakao Slobodan Šiljković član Gradskog veća za saobraćaj obilazeći učenike u OŠ “Dušan Jerković” i ovo je jedna od važnih aktivnosti koja ima za cilj unapređenje bezbednosti dece u saobraćaju.

foto.grad uzice

“Saobraćajno obrazovanje i vaspitanje je jako bitan element formiranja ispravnih stavova i bezbednog ponašanja kod dece u saobraćaju. Edukacije učenika predškolskog uzrasta, učenika prvog i drugog razreda osnovnih škola, kao grupacije najosetljivijih učesnika u saobraćaju kroz aktivnosti koje se sprovode je izuzetno bitna, jer kroz aktivan rad unapređuju se njihova razmišljanja o saobraćaju i povećava oprez”,rekao je Šiljković.

Testiranje je realizovano u svim užičkim osnovnim školama, a naredni korak realizacije projekta “Pažljivkova smotra 2022” jeste opštinska smotra u kojoj će se na lokalnom nivou takmičiti predškolske ustanove i osnovne škole, kako bi se izabrale obrazovne ustanove koje će dalje učestvovati na regionalnoj i republičkoj smotri.

Ovo je bila i prilika da se sa direktorima osnovnih škola u gradu razgovara i o daljim merama koje Savet za bezbednost saobraćaja i grad mogu preduzeti u neposrednoj blizini škola, poput postavljanja video nadzora ili saobraćajne sgnalizacije, a sve sa ciljem da se na najviši nivo podigne bezbednost dece, kao učesnika u saobraćaju,navodi se na sajtu grada Užica.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.