„Pažljivkova pravila“ za bezbednost dece u saobraćaju (VIDEO)

UŽICE – U Osnovnoj školi „Stari grad“ Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u saradnji sa gradom Užice sprovela akciju pod nazivom „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ za predškolce i prvake. Usled nepovoljne epidemiološke situacije đaci nisu imali praktičnu nastavu, već su prvacima podelji udžbenici, a deci predškolskog uzrasta pažljivkove bojanke.

„Iako je naša škola na rubnom delu grada gde nemamo mnogo saobraćaja, smatram da je jako korisna ova aktivnost i da će koristiti učenicima naše škole“, navodi je direktorka OŠ „Stari grad“ Stanimirka Smiljanić Raonić.

U udžbenicima koje su deca dobila može se naći veliki broj korisnih saveta .

„Ne smemo da se igramo u autu kad ostanemo sami, jer se može desiti da nešto pritisnemo i auto da krene. Ovde smo pročitali da ne smemo da trčimo preko pešačkog i da ulicu smemo da prelazimo samo kada je zeleno svetlo“, rekli su đaci Osnovne škole „Stari grad“.

Savet za bezbednost saobraćaja dobio je saglasnost od Ministarstva saobraćaja da se nabave poligoni koji će biti montažno-demontažnog karaktera.

„Poligoni će se instalirati u fiskulturne sale osnovnih škola, tako da će najmlađi učesnici u saobraćaju imati mogućnost simulacije situacija u kojima će se susretati u realnosti. Neke od aktivnosti biće prelazak na signalizovanoj raskrsnici, zatim prelazak pre pešačkih prelaza i sve to sa ciljem da se bezbednost naših najmlađih učesnika u saobraćaju podigne na najviši nivo“, istakao je iz Odeljenja za poslove saobraćaja JP „Užice razvoj Dragutin Drulović.

Udžbenici su danas podeljeni učenicima Osnovne škole „Stari grad“ a u toku naredne sedmice to će biti učinjeno i u ostalim školama u gradu.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.