Partizanova škola fudbala u Užicu (VIDEO)

UŽICE – Škola fudbala Parni Valjak je počela sa radom u maju a poslednjeg vikenda oktobra održan je turnir svih selekcija.

U organizaciji škole fudbala Parni valjak iz Užica proteklog vikenda održan je turnir svih selekcija dece koja treniraju u crno beloj opremi. Njihovi rivali, ako se to tako može reći, bila su deca iz Beograda i užičkog okruga koja takođe fudbalsku igru uče u Partizanu. Bilo je lepo videti veliki broj dece kako juri za loptom, želeći da pokažu sav svoj talenat i naravno dođu do pobede. Vreme je poslužilo organizatora, svi tereni su bili puni a gosti više nego zadovoljni. Direktor omladinske škole Vanja Radinović nije krio zadovoljstvo jer se iz ovakvih turnira može stvoriti osnova za stvaranje igrača, što Partizan godinama i radi.

Kao specijalan gost crno belog vikenda pojavio se bivši igrač i kapiten Partizana, Mladen Krstajić. Njegovo pojavljivanje je i te kako potrebno u ovakvim akcijama jer fudbaler sa njegovim iskustvom može mnogo toga da objasni i svim dečacima koji tek počinju da treniraju fudbal može poslužiti kao pravi  primer uspešnog fudbalera.

Pored napornog trenerskog posla, veoma bitan segment je i skautiranje talenata. Zoran Mamić je neko ko je mnogo radio kao trener a sada ide širom regiona i traži igrače koji mogu da zadovolje visoke kriterijume Partizana. Da li je lakše raditi sa decom ili ih skautirati, ne zna ni sam ali je svakako siguran da talenti postoje a na njemu je da ih namiriše.

Škola fudbala Parni valjak postoji od maja ove godine i već broji blizu 40 članova. Svi su podeljeni po godištima, grupe broje do 15 igrača a sa njima rade tri trenera i jedan trener golmana.

U prvom crno belom vikendu organizovanom u Užicu, pobednika nije bilo jer su svi učesnici bili pobednici. Da li će neko od ovih dečaka izrasti u novog Markovića, Živkovića ili Pavlovića  pokazaće vreme, ali je samo jedno sigurno, i trenerima i igračima sledi mukotrpan rad koji treba da, uz dozu sreće i talenta, donese srpskom fudbalu kvalitetne igrače.   

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.