Parlić:“Usvajanje odluke o LED rasveti je skandal“ (VIDEO)

UŽICE – Usvajanje odluke o LED rasveti na poslednjoj prošlogodišnjoj sednici lokalnog parlamenta je skandalozno, smatra narodna poslanica, Ivana Parlić.

„Tog 29. decembra održana je skandalozna sednica, na kojoj su odbornici SNS-a i SPS-a usvojili odluku o javno-privatnom partnerstvu, a sve zarad LED rasvete u gradu. Poslala sam otvoreno pismo svim odbornicima i zamolila ih da ne glasaju za ovu odluku i da se odupru pritiscima. Ovim se pljačka lokalna samouprava“, kaže Ivana Parlić.

Potpredsednik gradskog odbora Narodne stranke, Miško Delić i odbornik Zdrave Srbije, Avram Ilić, kao poseban problem ističu to što odluku nije obrazložio niko od predstavnika vlasti.

„Posle desetogodišnje vlasti u gradu, da li je postojala namera da rasveta bude u ovom stanju i da se iskoristi član Zakona o komunalnim delatnostima? Ta priča postoji svuda u Srbiji. Samo pojedini odbornici su se ovim pozabavili. Odluku je obrazložila preduzetnička radnja, za koju verujem da je i pisala ovu odluku. A posebno treba istaći izgubljenu dobit grada u ovom projektu, koja je negde oko 7,5 miliona evra“, kaže Delić.

„Na toj sednici je bilo veoma neprijatno gledati čoveka koji je preduzetnik i verovatno autor ove odluke, a obrazlaže nam odluku umesto predstavnika vlasti, koji nisu ništa rekli na neprimeren način kojim je on to radio, otvoreno istakavši da je grad nesposoban da to uradi. Ne znam na osnovu čega je došao do takvih zaključaka. A vlast je podržala tu konstataciju“, istakao je Ilić.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.