Paraolimpijci i vanredno stanje (VIDEO)

UŽICE – Užički parasportisti prilagodili su se novonastaloj situaciji zbog epidemije korona virusa u našoj zemlji. Iako im, kao i drugim ljudima nedostaju izlazak napolje i svakodnevne aktivnosti, ističu da je u ovom trenutku najvažnije ostati zdrav, a za sportska takmičenja će biti vremena.

Nebojša Đurić, Miloš Zarić i Nikola Radovanović bili su u karantinu 28 dana nakon što su se vratili iz Crne Gore gde su bili na pripremama. Kažu da su bili spremni za takmičenja koja su bila najavljena za ovu godinu – evropsko prvenstvo u paraatletici u junu i paraolimpijske igre u Tokiju, ali zbog njihovog odgađanja, treniraju da bi ostali u formi.

Nebojša Đurić kaže da je i njih kao i sve druge ljude ovakva situacija dosta poremetila i uticala na svakodnevne aktivnosti.

„Navikli smo na neke obaveze i određeni ritam života, a sada živimo nekim skromnim životom da ne kažem da se sve svelo na to da jedemo i spavamo“, kaže Đurić i dodaje da je u iščekivanju takmičenja morao da nabavi tegove i sprave kako bi ostao u formi.

I Miloš Zarić, koji je svojim uspesima znatno uticao na osobe sa invaliditetom u Užicu da se uključe u sportske aktivnosti, kaže da vreme provode na treninzima, koje snimaju i komentarišu, a sve to da bi ostali u formi ukoliko bi neka takmičenja ove godine ipak bila održana. Do tada vredno rade kako bi sportistima sa invaliditetom u zapadnoj Srbiji obezbedili dobre uslove za rad.

„Osnovali smo Atletski klub Kosijer u Kosjeriću, uključujemo sportiste sa invaliditetom. Otvaramo teretanu za parasportiste, prvu i jedinu u Srbiji, prilagođenu i opremljenu potrebnim spravama za vežbanje. Imam podršku i Paraolimpijskog komiteta Srbije i Opštine Kojserić za ovo što radimo“, rekao je Zarić.

Parasportistii nisu baš oduševljeni što su takmičenja za koja su se spremali otkazana, ali ističu da je najvažnije da ostanu zdravi, a da će za nadmetanja i medalje biti vremena kada virus prođe.

„Bili smo spremni za sva takmičenja, ali sada je važno da ostanemo u formi, da se vežba, takmičenja će doći sada je najvažnije da ostanemo zdravi“, objašnjava trener Nikola Radovanović.

Užički parasportisti navikli su nas da ih sa takmičenja dočekujemo sa medaljama. Iako su za sada odgođeni svi sportski događaji planirani za ovu godinu, ističu da će za vreme vanrednog stanja vredno vežbati i u grad na Đetinji doneti nova odličja.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.