Paraatletičarka iz Kosjerića bacila koplje do zlata na Gran priju u Grosetu

GROSETO – Na paraatletskom Gran priju u italijanskom Grosetu zlato u bacanju koplja osvojila je reprezentativka Srbije Ivana Petrović, koja je pobedničkim hicem ostvarila svoj lični rekord. Devojka iz Kosjerića, članica Atletskog kluba “Pora” iz Užica, u klasifikaciji kategorija F55 bacila je u poslednjoj seriji koplje 15,65 metara i stigla do najviše stepenice pobedničkog postolja, što joj je najveći uspeh u karijeri.

„Za mene je ovo veliko iskustvo i uspeh, jer sam još uvek mlada. Zadovoljna sam rekordom i prvim mestom, a posebno što sam do njih stigla u poslednjoj seriji“, rekla je za Blicsport Ivana Petrović.

Ivana Petrović, selektor Jovan Đukić i Miloš Zarić / Foto: Vladimir Lojanica / RAS SRBIJA

Uz Ivanu je kao trener, pored selektora Jovana Đukića bio i Miloš Zarić, paraatleričar iz Užica, svetski i evropski prvak u bacanju koplja.

„Ivana je jako perspektivna takmičarka i čast mi je što trenira kod mene u AK “Pora”. Od kada radi sa mnom znao sam da “ima glavu” za takmičenje, što je i najbitnije i što je pokazala u zadnjoj seriji. Nadvisila je mnogo iskusnije i trofejnije konkurentkinje. Ovo je početak, još mnogo puta ćete čuti da je Ivana osvojila odličje na velikim takmičenjima“, kaže Zarić.

Blic sport

You may also like...