Pao Tutin, Sloga lider (VIDEO)

POŽEGA – Sloga je savladala ekipu Tutina minimalnim rezultatom 1:0, i tako preuzela lidersku poziciju.

Ekipa Tutina koja je u Požegu stigla kao lider na tabeli Sloga utakmicu je počela sa čak tri štopera što je odredilo taktiku Ljajića: Tasić , Lazović (Gusinac 73′), Izberović, Bursać, Mladenović , Popović, Dedeić (Denis Dacić 82′), Đoković , Đakovac, Amar Dacić (Gudžić 53′), Đokić. Glintić, Marjanović, Vlašić, Nikolić, Janjić, Nedović ,Nikola Stanić, Stojaković (Kalajanović 85′), Đukić (Miroslav Stanić 61′), Jovanović (Đorđilović 70′), Plazinić. Utakmicu je sudio čačanin Ivan Nikitović, a pomagali su mu Ilija Novaković iz Guče i Andrija Mladenović iz Čačka.

Već u 6.minutu prva dobra prilika za domaće. Stanić je šutirao sa 18 metara, njegov udarac je izblokiran, do lopte je došao Jovanović ali nije uspeo da pored spremnog Tasića postigne gol za vođstvo svoje ekipe.   17.minut  još jedna dobra akcija domaće ekipe. Plazinić se prvo oslobodio svojih pratilaca, pa loptu poslao na desnu stranu do Marjanovića a on do Nedovića. Dobar centaršut u pet metara, gosti se brane a potom i blokiraju udarac Stojakovića. A onda sve dolazi na svoje mesto. Sloga dolazi do više nego zasluženog vođstva u 28. minutu. Kao prvo loptu da ne izađe u aut sprečava Marjanović, ona preko Đukića dolazi do Stojakovića a Dedeić na najgorem mogućem mestu pravi prekršaj. Kod lopte staju Plazinić i Stojaković i tu se moja priča završava. Gosti na trenutak pokazuju zbog čega su trenutni lideri na tabeli. Đokić je u 35. sve lepo uradio, na kraju idealno uposlio Popovića a ovaj ne uspeva da prvue veliku priliku za svoju ekipu pretvori u gol. Nakon kornera lepu priliku je imao Đokić ali je njegov udarac glavom bio  neprcizan. Sličnu priliku na drugoj strani je imao Vlašić tri minuta kasnije, a u 41.još jedna dobra prilika za domaće. Tasić je krenuo na loptu, našao se u buketu domaćih i svojih igrača da bi na kraju Đukićev pokušaj spašavali odbrambeni uigrači Tutina, aTasić zbog prigovora dobija žuti karton. Na kraju prvog poluvremena Sloga je imala minimalnu prednost od 1:0.

Gosti su u drugom poluvremenu igrali dosta odldučnije nego u prvom ali ponovo su opsaniji domaći. Jovanović je poneo loptu ka protivničkom  golu, pa je dodao do Plazinića. Njogov udarac lagano kroti Tasić.   Mladi Jovanović je na najbolji mogući način pokazao kako se bori za mesto u timu, a zobg svega što je uradio za 70 minuta dobija veliki aplauz kada ga je zamenio Đorđilović.  Morao je Palzinić mnogo bolje u 75. minutu kada mu je sve pripremio Stojaković, ali njegov udarac nije bio dobar. Ipak minut kasnije Plazinić se obrukao. Izdržao je sve udarce svojih čuvara izašao sam ispred Tasića, a onda mu je ili popustila koncentracija ili mu je lopta loše odskočila što se odrazilo na završnicu akcije pa je posle njegovog udarca otišla visoko preko gola.  Pokušao je u završnici meča, tačnije u 85. Vlašić posle kornera, preko gola.Plazinić je pokušao još jednom ovoga puta u nadoknadi vremena a Tasić loptu šalje u korner.

Sloga je pokazala više u ovom derbiju i zasluženo nosi sva tri boda. Žunić je podigao nivo samopouzdanja kod svojih igrača, što oni pokazuju na terenu. Od Nikitovića je preuzeo fizički spremnu ekipu a ono što im je nedostajalo veoma bro im je usadio u memoriju. Sada izgledaju mnogo agresivniji, otresitiji i odlučniji da dođu do bodova. Već u narednom kolu ih očekuje još jedno nezgodno gostovanje ovoga puta u Ljubiću, domaćem Poletu.

You may also like...