Pametna žena

UŽICE – Zbirka poezije „Pametna žena“ Užičanke Marije Karadarević promovisana je sinoć u Gradskom kulturnom centru.

Kratkim i duhovitim programom u kom Marija dočekuje u improvizovanom domu svoje prijatelje dok joj javljaju da je konačno izdata knjiga i čitaju delove koji su im se svideli, ujedno evocirajući neke zajedničke uspomene, predstavljena je poezija u kojoj je Marija utkala svoje emocije, doživljaje, strepnje, ljubav i prijateljstva.

„Hvala svim ljudima koji su pomogli da izađe knjiga, hvala svim koji su bili u mom životu i koji su sada i onima koji su sada na nekom boljem mestu. Pametna žena je nastala tako što se naivna opametila, ali naivna žena je bila srećna, a pametna je usamljena. Sve sam o sebi večeras rekla, sve o čemu se ćutalo i odgovorila na mnoga pitanja koja biste me pitali, a niste smeli, a sve što sam pre uradila i grešila, opet bih, a prilike će biti“, rekla je autorka nakon promocije.

Da sebe razotkriva ne govorom već pisanom reči, potvrđuje i stihovima:

„Jedni govore istinu,

drugi lažu,

ja ne govorim ništa“.

Marija Karadarević je završila Srednju ekonomsku školu. Zaposlena je u preduzeću Telekom Srbija, bavi se glumom i poezijom. Pesme je objavljivala u književnim novinama Svitak i do sada ima izdatu zbirku pesama „Most na vetru“.

You may also like...