Pali dileri iz Prijepolja

PRIJEPOLJE – U akciji kodnog naziva „Sutjeska“ uhapšeno je šest osoba. Akciju su u okolini sela Šadići kod Tjentišta izveli pripadnici PU Foča. 

U zasedi u utorak oko jedan sat iza ponoći, zaplenjeno je skoro 40 kilograma droge koja je, prema prvim informacijama, iz Crne Gore trebala biti prebačena u Sarajevo. Tom prilikom lišeno je slobode šest lica od kojih je dvoje iz Prijepolja.

hapšenje
Foto PP Media

„Policijski službenici su, provodeći planske aktivnosti na sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, sproveli operativnu akciju „Sutjeska“, koja je rezultirala hapšenje šest lica. Oni su osumnjičeni da su počinili krivično delo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“. Prilikom pretresa osumnjičenih, pronađene su četiri torbe u kojima se, prema operativnim podacima, nalazi opojna droga marihuana u količini od oko 35 kilograma“, rekao je načelnik PU Foča, Velimir Kostović.

Od šest osumnjičenih osoba tri su bile nosači, jedan je bio izviđač kroz šumski predeo u okolini sela Šadići. Dve osobe su stigle u susret ovoj grupi u automobilima iz Sarajeva, kako bi preuzele robu najverovatnije na magistralnom putu Tjentište – Foča. 

Pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje u toku je kriminalistička obrada uhapšenih osoba.

„Akcija je izvedena na osnovu prethodno prikupljenih operativnih podataka prema bezbedonosno interesantnim licima koja se bave krivičnim delom neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga“, kaže Kostović.

U akciji su uhapšeni Mensudin Hadžić, Samir Ćatić, Behrudin Memić, Omer Memić, Elvedin Mulaosmanović i Nihad Bjelak. Prema prvim informacijama, Hadžić, Ćatić, Mulaosmanović i Bjelak su iz Sarajeva i državljani su BiH, dok su braća Memić iz Prijepolja i državljani su Srbije.

Avaz i PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.