Pajtić :Borba protiv siromaštva okosnica programa DS-a (video)

UŽICE-Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je večeras u Užicu da je okosnica novog izbornog  programa te stranke borba protiv siromaštva i neravnomerne raspodele bogatstva u Srbiji.

 

ds tribinaPajtić je najavio da će Demokratska stranka,ukoliko osvoji vlast,povećati minimalnu cenu rada.

“Obezbedićemo da oni koji isplaćuju veće zarade radnicima plaćaju manje poreze.Takođe ćemo kroz poresku i fiskalnu politiku  stimulisati vlasnike kapitala kako bi deo profita podelili sa radnicima i na taj način obezbediti veći standard zaposlenih,bolji poslovni ambijent i podstaći potrošnju”,rekao je Pajtić predstavljaući  izborni program “Novi dnevni red za Srbiju” u Užicu.

 

Program po rečima lidera DS ,posebnu pažnju posvećuje razvoju poljoprivrede i predviđa osnivanje Fonda za razvoj agrara ,koji će kroz kamatnu stopu od 1 odsto dati podršku i podsticaj poljoprivrednicima.

“Po modelu pokrajine uvešćemo i programe koji će obezbediti mladim bračnim parovima koji žele da žive na selu besplatne kuće”,naglasio je Pajtić.

On je ocenio da je Demokratska stranka druga po veličini u Srbiji sa preko 11 odsto podrške birača i da u svakom trenutku mogu da preuzmu vlast u Srbiji,ukoliko vrate poverenje građana u stranku.

“Trenutna podrška nije dovoljna da pobedimo SNS,ali imamo dovoljno vremena do izbora da podstaknemo one koji apstiniraju,da izađu na izbore i glasaju za DS.Mi jedini programski,kadrovski i infrastrukturno možemo da pariramo postojećem režimo i imamo kredibilna rešenja za situaciju u zemlji”,poručio je Bojan Pajtić na tribini u Užicu.

 

ZooM

 

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.