Izložba FormatMali od večeras u Jokanovića kući

UŽICE – I ove godine izložba FormatMali, koja će obići preko petnaest gradova Srbije, kreće iz Užica.Otvaranje izložbe je u četvrtak, 28. januara 2016. godine u 19 sati u Jokanovića kući.

U Narodnom muzeju Užice publici će tokom januara i februara 2016. biti predstavljena sedamdeset tri rada (od toga četrnaest radova učesnika iz inostranstva).

 Umetnik Rade Marković, kao Predsednik Slikarsko-grafičke sekcije ULUPUDS-a, pokrenuo je 2006. godine putujuću izložbu, a od 2010. godine „ArtCENTAR Beograd“ organizuje FormatMali.
Svaki učesnik manifestacije FormatMali prilaže po jedan rad. Žiri ,dugogodišnja predsednica je prof. Zora Davidović, odabira radove, a publika glasa u svakom gradu u kome izložba gostuje. Godišnji pobednik je autor čiji rad ukupno dobije najveći broj glasova. Pobednik ima mogućnost da samostalno izlaže u ArtCENTRU. 
U poslednjih šest godina, koliko je ArtCENTAR organizator, izložbu godišnje vidi između 8.000 i 12.000 posetilaca, a za najbolji rad glasa u proseku 30 odsto posetilaca.
Najveći broj pobedničkih radova za temu  je imao – životinje. 
 Izložba će biti otvorena do 6. februara 2016. godine (radnim danima 9-17, a subotom 8-14 sati).
ZooM

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.