Otvoreno Igralištance u Krčagovu (VIDEO)

UŽICE –  U Krčagovu je, u krugu nekadašnje kasarne, otvoreno dečje igralište „Igralištance“, za čiju su izgradnju i opremanje grad Užice i fondacija Live Rich izdvojili po tri miliona dinara. Opremu, veliki dvorac sa toboganom i još tri sprave modernog dizajna, dostavila je danska firma “Kompan”.

„Mi smo mogli ovo sami da uradimo, mogao je i grad sam, ali smo zajedno uradili da bude bolje i lepše. To je misija za koju se naša fondacija bori, da se usredsedimo na ono što je dobro i imaćemo više dobrog“, rekao je Dejan Stojić, vlasnik američke firme TDS MED, koja od prošle godine posluje u Užicu i koja je osnivač fondacije Live Rich, a koja svakog meseca donira sredstva u humanitarne svrhe.

„Naša ideja je da, kao što smo i ovaj projekat uradili u partnerstvu sa gradom Užicem, pozovemo i druge subjekte da zajedno sa nama u partnerskom odnosu grade u ovoj zajednici. Ovaj grad zaslužuje da bude mesto sa boljim uslovima za život i rad“, rekla ja Marija Ždero iz fondacije Live Rich.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je rekao da je u Krčagovo poslednjih godina uloženo nekoliko miliona evra, da do kraja godine očekuje otvaranje studenstskog doma, a naredne završetak Sportske hale.

„Stvaramo dobre uslove da u ovom delu grada ljudi žive dobro i da mladi imaju razloga da ovde ostanu, a jedan od tih razloga su i sadržaji koje bi trebalo ponuditi najmlađima kao što je ovo igralište“, rekao je gradonačelnik.

On je naveo i da će iduće godine biti izgrađena još četiri igrališta, dva na lokacijama u Sevojnu, igralište na Gradskoj plaži i na Carini.

You may also like...