Otvorene prostorije Građanske inicijative u Požegi (video)

POŽEGA – Povodom Dana opštine u Požegi je otvoren centar za nevladin sektor u Kulturnom centru Požega.Prostorije su rekonstruisane uz pomoć donacije Vlade Kraljevine Norveške i u njima će raditi 6 nevladinih organizacija i udruženja.

 

Zamenik ambasadora Kraljevine Norveške Roger Jorgensen istakao je da njegova Vlada podržava civilne projekte u društvu i da je opredelila je za ovaj projekat sto hiljada eura, kako bi šest udruženja građana udružilo snage kao socijalni servis, koji će se baviti rešavanjem pitanja u lokalnoj zajednici Požega.
“ Zahvaljujući uspešnoj realizaciji prethodnih projekata, koje smo realizovali sa nekoliko udruženja građana, sada smo sa njima pristupili realizaciji najvećeg projekta. U pitanju je dugotrajni projekat, za koji će biti potrebno vreme da se vidi njegova uspešnost, ali mi se radujemo tim rezultatima koji će omogućiti unapređenje socijalnog servisa i razvoja lokalne zajednice. Na osnovu toga dalje ćemo moći da se opredelimo u kom smeru će ići naša buduća podrška“,rekao je Jorgensen.

Goran Đukić iz požeške FORCE istakao je da su sve organizacije koje čine građansku alijansu prepoznate od lokalne samouprave ,kao društveni činilac koji doprinosi razvoju opštine i rešavanju niza problema,za koje opština nema sredstava i mogućnosti.

„Okupili smo se svi zajedno da u svom domenu pomognemo ugroženim i marginalizovanim grupama u oblasti ekonomskog osnaživanja“, kaže Đukić.

Dragan Nikitović iz Udruženja za cerebralnu i dečju paralizu istako je značaj dostupnosti ovakvih objekata za osobe sa posebnim potrebama.

„Ovakvo rešavanje prilaza objektima koje koriste osobe sa invaliditetom treba da služi kao primer ostalim investitorima u Požegi“,rekao je Nikitović.

Prostorije Građanske inicijative nalaze se iznad bioskopa u Požegi.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.