Otvorena sportska hala u odmaralištu Golija na Zlatiboru (video)

ZLATIBOR-Ministar  trgovine,turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je danas sportsku halu u odmaralištu Golija na Zlatiboru, u čiju izgradnju je ministarstvo uložilo 15 miliona dinara.

Izgradnja hale, površine 660 metara kvadratnih,upotpuniće turističku ponudu Zlatibora i odmarališta Golija, a po rečima Ljajića ovo će biti najbolje mesto za pripreme sportista i dečIje kampove i u zimskom periodu.

Ljajić je naglasio da je Zlatibor jedna od tri top destinacije u Srbiji sa velikim potencijalom za dalji razvoj,kao i da se investicijama države i privatnog sektora ti potencijali već uveliko iskorišćavaju.

„Vlada Republike Srbije je u protekle dve i po godine uložila 130,5 miliona dinara na Zlatiboru, a u planu su i nove investicije u cilju poboljšanja turističke infrastrukture i ukupne ponude na ovoj planini“,istakao je Ljajić.

Zlatibor i odmaralište Golija važno su mesto za razvoj školskog sportskog turizma, ali i prezentaciju naše zemlje u svetu ,jer je samo ove godine na Zlatiboru na pripremama boravilo ili boravi preko 100 klubova iz različitih zemalja.

„Samo u dečijem odmaralištu Golija u košarkaškom kampu ovog leta borave deca iz 25 zemalja, a u odbojkaškom iz 19 zemalja sveta. Da bi se povećao kvalitet usluge u planu je izgradnja saune,teretane, slane sobe i dečije igraonice čime će se zaokružiti ponuda Golije“,naglasio je Ljajić.

Izgradnja sportske hale koštala je 34,5 miliona dinara. Novac je obezbeđen zajedničkim učešćem Ministarstva trgovine,turizma i telekomunikacija,grada Užica,opštine Čajetina i Dečijeg odmarališta Zlatibor iz Užica.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković istakao je na otvaranju sportske hale da je Ustanova dečja odmarališta Zlatibor u poslednje tri godine, zahvaljujući dobrom poslovanju, sopstvenim sredstvima učestvovala u projektima vrednim 80 miliona dinara, koje je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija finansiralo sa 41 miliona dinara uloženih u odmaralište Golija na Zlatiboru.

Direktor Dečjeg odmarališta Zlatibor  Vladan Cuparić istakao je da su zaposleni ove ustanove uz pomoć grada Užica i Vlade uspeli da promene sliku užičkog odmarališta u težnji da postanu lider dečijeg turizma ne samo u Srbiji.

“ U dogovoru sa Gimnastičarski savezom Srbije, koji nam je donirao opremu u vrednosti od 5 miliona dinara ,planiramo iduće godine održavanje juniorskog državnog prvenstva. Nova hala omogućava nam organizaciju odbojkaškog kampa koji smo ove godine započeli sa Vanjom Grbićem i imali smo izuzetnu posećenost. U odmaralištu se tradicionalno održava košarkaški kamp Profesor Aleksandar Nikolić“, rekao je Cuparić i dodao da odmaralište iz sopstvenih sredstava finansira godišnje boravak 150 dece iz Užica u svom letnjem odmaralištu u Bečićima.

You may also like...