Otvorena renovirana teretana u Čigoti (video)

 ZLATIBOR – U Specijalnoj bolnici Čigota otvorena je renovirana teretana u okviru prekograničnog projekta Razvoj i promocija zdravstvenog turizma u prekogranicnom području Bosna i Hercegovina I Srbija. Prekogranični projekat CROSS SPA finansira Evropska unija, a realizuju Turistička organizacija regije Zapadna Srbija iz Užica u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor iz Užica i Fondacija za lokalnu demokratiju iz Sarajeva u partnerstvu sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA.

cigota teretana1 “Nabavljena i postvaljena oprema, je prilagođena potrebama korisnika zdravstvenih programa Čigota i Čigotica, a pored ove, primarne funkcije, sprave mogu koristiti i svi ostali zainteresovani korisnici postojećih i novih zdravstvenih programa ove ustanove”, rekao je  Aleksandar Simić, direktor Specijalne bolnice Čigota, koja ove godine obeležava 50 godina rada I 25 godina dijetetsko-rekreativnog programa Čigota.

Miroslav Rađen,  direktor Turističke organizacije regije Zapadna Srbija, rekao je da je ovaj projekat polazna faza u daljem razvoju zdravstvenog turizma u ovom regionu. 

“ Otvaranjem ove teretane će sigurno biti podignut nivo usluga u Specijalnoj bolnici Čigota, a mi ćemo u okviru svojih marketinško promotivnih aktivnosti zdravstveni turizam  uvrstiti u marketing plan regije Zapadna Srbija”, rekao je direktor Turističke organizacije regije Zapadna Srbija, Miroslav Rađen.

 Cilj projekta je da se ojača regionalna saradnja i održivi ekonomski razvoj prekograničnog područja kroz uspostavljanje zajedničke turističke ponude u oblasti zdravstvenog turizma.

Amra Hadžić iz Fondacije za lokalnu demokratiju Sarajevo naglasila da su partneri iz Bosne I Hercegovine kroz ovaj projekat iskustvo Čigote u zdravom mršavljenju dece I odraslih  želeli da prenesu u Bosnu i Hercegovinu.

“Jedan od najznačajnijih postignutih rezultata je da je program Čigota zaživeo u Banji Olovo, u kojoj je otvoren kabinet za zdravo mršavljenje, čime je efekat prekogranične saradnje u potpunosti postignut”, istakla je Amra Hadžić.

U Regionalnoj raznojnoj agenciji “Zlatibor” ističu  da je Projekat „Razvoj i promocija zdravstvenog turizma u prekogranicnom području Bosna i Hercegovina I Srbija“ početak saradnje i najavljuju da će i u buduće raditi na projektima  koji će privući sredstva iz fondova Evropske unije u razvoju zdravastvenog turizma.

Specijalna bolnica ove godine obeležava 50 godina rada I 25 godina dijetetsko-rekreativnog programa Čigota. Kroz program Čigota do sada je prošlo oko 40 hiljada korisnika, a  kroz program Čigotica preko 3 hiljade gojazne dece.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.