Otvorena nova galerija „Reflektor“ u prostoru kasarne u Krčagovu

UŽICE-Prvom zvaničnom izložbom pod nazivom „Doba obnove“  u „Reflektor“-u, novom galerijskom prostoru u kasarni u Krčagovu, otvoren je još jedan centar umetnosti u gradu Užicu.

 

Po rečima Aleksandra Dimitrijevića, predsednika Udruženja vizuelnih umetnika Užice, galerija je dobila naziv „Reflektor“ jer „reflektor osvetljava mrak, što je u ovom slučaju mrak koji zaklanja umetnost“ a izložba „Doba obnove“ jer je udruženje u prethodnim mesecima uložilo ogroman trud i rad da devastiran i demoliran prostor dovede u red i uredi na način i prema potrebama umetnika i za potrebe organizovanja izložbi.

 

Grad Užice je ustupio ovaj prostor Udruženju u narednih pet godina, i po rečima člana Gradskog veća za društvene delatnosti Petra Blagojevića, sa velikim zadovoljstvom podržao ideju da se na ovaj način jednim potezom reše dva problema, da se spreči dalje propadanje zgrade kasarne i da se obezbedi prostor mladim užičkim umetnicima za stvaranje.

„Čast mi je i zadovoljstvo što sam imao priliku da otvorim prvu zvaničnu izložbu u novoj galeriji „Reflektor“, ovaj prostor je zaista teško prepoznati u odnosu na ono kako je on izgledao ranije. Hteo bih ovom prilikom da se zahvalim u ime Grada što je Užice večeras na kulturnoj mapi Evrope. Ovo je samo početak i uveren sam da će udruženje nastaviti i dalje u istom pravcu“ , rekao je Blagojević.

„Reflektor“ neće imati radno vreme jer ovo nije klasična galerija već je zamisao da ovo bude prostor gde će mladi umetnici razvijati i realizovati svoje projekte i ideje. Izložbu „Doba obnove“ Užičani mogu pogledati i narednih dana u prepodnevnim satima.

You may also like...