Otvorena nemačka fabrika u Ivanjici

IVANJICA – U Ivanjici je počela sa radom nemačka kompanija „Konig metal” koja će se prostirati na pet hiljada kvadratnih metara i biće zaposleno 350 radnika.

Kompanija „Konig metal“ se bavi proizvodnjom delova za velike automobilske kuće poput audija i poršea. Otvaranju je prisustvovala predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

„Ovo je još jedan od nemačkih investitora koji su odlučili da svoj novac ulože u našu zemlju. Dobili smo ozbiljnog i odgovornog partnera, na radost Ivanjičana, ali i cele Srbije. Ovakve investicije su nam jako važne, jer utiču na naš pozitivan ekonomski rast“, izjavila je Brnabić.

Direktor kompanije, Hans Jorge, istakao je da posluju širom sveta, ali da nigde nisu dočekani kao u Srbiji i da je baš to jedan od razloga zbog kog su birali Ivanjicu kao opštinu u koju će uložiti svoj novac.

„Od samog početka imali smo ogromnu podršku Vlade, ispunjeni su svi naši uslovi, kao i u bilo kojoj drugoj zemlji. Privredna klima je odlična i nadamo se da će ova saradnja biti na obostrano zadovoljstvo, i da će biti na ponos i Srbije i Nemačke“, rekao je Jorge.

Jedan od razloga, zašto je odluka pala na ovu opštinu u zapadnoj Srbiji jeste uspešno sprovedena gasifikacija, koja će omogućiti lakše i ekonomičnije poslovanje.

„Rezultati našeg rada se sada vide, jer u našoj opštini imamo ozbiljnu nemačku kompaniju, koja će zaposliti građane i omogućiti da mladi ne idu u velike gradove, već da ostanu ovde. Veliku zahvalnost dugujemo predsedniku države i Vladi, jer nisu zaboravili Ivanjicu. Trudićemo se da nastavimo krupnim koracima napred, kako bi Ivanjici vratili staru slavu“, rekao je Zoran Lazović, predsednik opštine Ivanjica.

U planu je da fabrika „Konig metal” bude proširena na još 10.000 kvadratnih metara.

RINA

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.