Otvorena izložba slika novopazarskog umetnika Seda Zejnelagića

PRIJEPOLJE– U prijepoljskom muzeju otvorena je izložba slika mladog novopazarskog umetnika Seada Zejnelagića. U svojoj prvoj samostalnoj postavci, Sead se publici predstavio sa 18 likovnih dela, koja prezentuju imaginarni svet iz njegovog ugla.

Nakon više kolektivnih izložbi mladi novopazarski slikar, Sead Zejnelagić, prvi put samostalno je izložio svoja dela. Na crtežima uglavnom preovladavaju urbani motivi složeni u dvodimenzijalnu apstraktnu ravan.

Foto: PP Media

„To je subjektivnost koja se vrlo jasno oslanja na određene objekte i stvari koji su destruktivne kompozicije. Urušene fasade, zidovi, urušene kuće i zgrade su samo povod za nastajanje jedne ekspresivne, odnosno asocijativne slike. Tu su i ljudske figure koje se koriste kao neizbežan detalj u istoriji umetnosti pa sve do danas“, kazao je autor izložbe Sead Zejnelagić.

Sead je završio i osnovne akademske studije na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru i master akademske studije na Fakultetu umetnosti u Кosovskoj Mitrovici. Trenutno je na doktorskim studijama na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Prema rečima, predsednika Društva za nauku, kulturu i umjetnost Bošnjaka “Divanhana, Mehmeda Brničanina, izuzetno je važno da institucije koje se bave kulturom i umetnošću pomognu i afirmišu mlade umetnike jer su oni neizmerno bogatstvo koje Srbija ima.

Slike mladog novopazarskog umetnika Seada Zejnelagića, biće izložene u prijepoljskom muzeju sve do 10 aprila.

Izvor i foto: PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.