Otvorena izložba Carmen Perpetuum (VIDEO)

UŽICE – U Narodnom muzeju Užice otvorena je izložba Carmen Pertpetuum, autorke Jelene Petrović Luković. Centralna tema Jelenine izložbe jesu radovi minucioznog crteža koji se odnose na Metamorfoze, ep slavnog rimskog pesnika Ovidija.

“Fantastična atmosfera vizuelnih predstava na mojim radovima rezultat je racionalne strukture realističnog crteža uobličenog u istinski mitski prostor. U radu sam težila celini koja svojom poetičnošću, odabirom rukopisa i prikazanih elemenata odaje utisak tajanstvenog i nestvarnog, koja priziva tišinu i iščekivanje događaja, izaziva začuđenost i prožima osećajem radoznalosti i lepote”, rekla je autorka.

“Vekovima, sve do danas, prepričavaju se oni gotovo neverovatni, pomalo mistični, mitovi puni umetnosti, poput onih o pretvaranju Dafne u lovor, o letu Ikara i Dedala, kao i o ljubavi Pirama i Tizbe. Baš ti motivi, te priče koje napuštaju okvire uobičajenog, nalazeći svoj put, jesu oni koju su inspirisali Aligijerija, Bokača i Šekspira, a pred nama je jedna izuzetna izložba koja je mnogo više od prikaza – ona je vizuelna predstava istinskog mitskog prizora, prikaz forme iz prirode sa nizom detalja i magijom isprepletanih linija koje posmatraču pomažu da sagleda svet neobičnih pojava”, naglasila je gradonačelnica Jelena Raković Radivojević, otvarajući izložbu..

Nakon otvaranja izložbe na platou Narodnog muzeja Užice nastupio je ansambl Sanje Marković, izvodeći numere sa albuma „Ascension“ i sa novog albuma koji pripremaju u saradnji sa Big bendom RTS-a.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.