Otvorena izložba „60 godina užičkog trga“ (VIDEO)

UŽICE – Na Gradskom trgu u Užicu, u okviru „Žestivala“, sinoć je otvorena izložba „60 godina užičkog trga“.

Izložbu je otvorila gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević, uz prisustvo direktora istorijskog arhiva Užice Željka Markovića, istoričara Dejana Ristića i mnogobrojnih sugrađana.

Prema rečima gradonačelnice Užica Jelene Raković Radivojević, Gradski trg u Užicu već šest decenija predstavlja žilu kucavicu ovog grada. Kako je istakla, to je za Užičane mesto okupljanja, sastajanja i rastajanja, mesto na kome kao da sve počinje i završava se. Za generacije srednjoškolaca ovo mesto je bilo, jeste i biće tačka susreta pre i posle škole ili u večernjim satima kada Trg progovori kroz njihov žamor. Za najmlađe i najstarije sugrađane ovo je prostor za igru i odmor, druženje sa vršnjacima, uživanje u kulturnim manifestacijama.

Izložba
Foto: grad Užice

„Užički trg je za Užičane simbol života ovog grada i svi mi imamo dužnost i obavezu da ga čuvamo, mudro oplemenjujemo i učinimo sve da ostane mesto koje će nas okupljati”, rekla je gradonačelnica.

Na 43 panoa koje je objedinio Istorijski arhiv Užice nalaze se najraznovrsnija svedočenja o 60 godina užičkog trga, a mnogobrojni Užičani već su pronašli svoje davno zaboravljene fotografije. Izložba će na Gradskom trgu biti postavljena do 9. oktobra Dana Grada.

Izvor: grad Užice

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.