Otvorena dnevna bolnica za kovid pacijente

BAJINA BAŠTA – U prostorijama ginekološkog odeljenja Doma zdravalja u Bajinoj Bašti otvorena je dnevna bolnica za kovid pacijente gde primaju terapuju, nakon čega odlaze kući.

Stacionar sa 20 bolničkih postelja je popunjen pacijentima. U kovid ambulanti u Domu zdravlja dnevno se pregleda oko 40 pacijenata sa simptomima respiratornih infekcija i temperaturom, ali ukoliko se saberu i kontrolni pregledi u toku dana, onda je to izmedju 80 i 100 pregleda dnevno, a za 60 osoba koje su testirane čekaju se rezultati.

Prema rečima predsednika opštine Radomira Filipovića situacija se od početka sedmice nije menjala.

”Nema porasta broja obolelih, a nema ni nekog pada, što mi svakako priželjkujemo da bude, upravo iz razloga da zaštitimo naše lekare. Apelujem na gradjane s obzirom da je pred nama vikend, da budemo odgovorni, da zaštitimo sebe i druge kako bi broj obolelih polako počeo da opada”, rekao je Filipović.

Prema njegovim rečima, inspekcije su svakodnevno na terenu kontrolišu rad ugostiteljskih i trgovinskih objekata i kako je rekao propisane mere se poštuju.

Iako su pontoni na jezeru Perućac zvanično zatvoreni za kupače, dosta se njih oglušilo o meru zabrane ulaska na pontonsku plažu.

”U zavisnosti od daljeg razvoja epidemiološke situacije, razmatra se mogućnost njihovog ponovnog otvaranja uz dodatnu kontrolu poštovanja propisanih mera”, kazao je Filipović.

Prvi portal, ZooMUE

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.