Otvoren Regionalni inovacioni start up centar u Priboju

PRIBOJ – Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i predsednik opštine Priboj Lazar Rvović pustili su u rad Regionalni inovacioni startap centar u Priboju u koji je Vlada Republike Srbije uložila 42 miliona dinara i koji će predstavljati okosnicu razvoja inovacionog preduzetništva ovog regiona.

„Priboj je grad sa jakom inženjerskom kulturom koja je nasleđe auto giganta FAP-a. Ovde imamo i jednu od najboljih mašinsko-elektrotehničkih srednjih škola u Srbiji sa izvrsnim mladim robotičarima. Sa ovim startap centrom, mladi inovatori iz Priboja, dobili su najbolje uslove da ovde razvijaju svoje inženjerske i preduzetničke potencijale”, rekao je Popović.

On je ukazao da će mladi inovatori u ovom startap centru, pored najsavremenije opreme i kreativno uređenog prostora po svetskim standardima, imati i najsnažniju mentorsku podršku.

“Mladi će ovde imati stalne obuke iz marketinga, preduzetništva, razvoja proizvoda i usluga, ali takođe i pravnu i knjigovodstvenu podršku kako da lako i brzo otvore svoje startap kompanije. Naš cilj je da što više startap kompanija bude otvoreno i registrovano u Priboju i da one zapošljavaju što više mladih. Želimo da mladi ostaju u Priboju i da se vraćaju u Priboj znajući da ovde imaju uslove za rad i napredovanje”, rekao je Popović.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović izjavio je da je strategija ove opštine da pobeđuje znanjem.

“Priboj je grad okrenut mladima i privredi. Imamo slobodnu zonu sa kompanijama, idemo u pravcu dualnog obrazovanja, imamo podršku za školovanje inženjera u slobodnoj zoni. Želimo da pružimo šansu mladim ljudima da svojim inovacijama i energijom pokrenu Priboj”, rekao je Rvović.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.