Otvoren golmanski kamp Milana Borjana na Zlatiboru

ZLATIBOR – Golmanski kamp reprezentativca Kanade i kapitena FK Crvena zvezda, golmana Milana Borjana, na Zlatioru je okupio 111 polaznika, u dve smene od po sedam dana.

Pozdravljajući buduće golmane, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je rekao da je veliki doprinos ovog kampa da ta deca mogu da dođu i da borave na Zlatiboru, da osete čari sporta i planine, da stvaraju svoju šansu za bavljenje sportom i, što je najbitnije, da uče da budu dobri ljudi.

„Kada sutra budete prvotimci u srpskim ili evropskim klubovima“, dodao je Stamatović, „nadam se da ćete tada doći i trenirati u mnogo boljim uslovima jer Zlatibor u ovoj godini počinje sa izgradnjom 20 sportskih terena, što otvorenih što zatvorenih, sa jednom sportskom halom od osam hiljada mesta“, istakao je Stamatović

Zahvaljujući se na gostoprimstvu, direktorka kampa Snežana Borjan je rekla da su ona i njen suprug Milan posebno ponosni jer će u okviru kampa imati decu sa Kosova i Metohije, iz Hrvatske, svih delova Srbije, Crne Gore, Bosne, Kanade, čak i sa Farskih ostrva.

Kamp Mialana Borjana
Foto: opština Čajetina

„Vizionarstvo predsednika opštine Čajetina je dovelo do toga da će Zlatibor, što se tiče sportskog turizma, veoma brzo moći apsolutno da se poredi sa Antalijom koja je trenutno broj jedan u sportskom turizmu“, rekla je Borjan, koja se posebno zahvalila i golmanu reprezentacije Srbije Predragu Rajkoviću, na dolasku na otvaranje kampa svog kolege.

Rajković je naglasio da „golmani ne pričaju mnogo, samo komanduju odbranom, i da je presrećan što u okviru kampa vidi ovoliki broj dece koji bi želeli da postanu slavni golmani.

„Kada vidim snimke od pre sedam godina, kada smo osvojili Svetsko prvenstvo, uvek se naježim. To je bio prelep osećaj, a dve godine pre toga osvojili smo i evropsko. Zaista sam lepe trenutke imao u mlađim kategorijama reprezentacije i zato sam presrećan da svojim prisustvom mogu makar malo da pomognem svom kolegi Borjanu“, podsetio se Rajković.

(izvor: opština Čajetina)

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.