Otvoren Dino park na Zlatiboru

ZLATIBOR – Na Zlatiboru je svečano otvoren Dino park gde će deca i odrasli imati priliku da uživaju u mnoštvu edukativnih i zabavnih sadržaja. Stalnu postavku čine replike 24 dinosaurusa iz perioda mezozoika, a raspolaže i dečijom igraonicom i drugim edukativnim sadržajima namenjenim najmlađima.

Mnogobrojni posetioci okupili su se danas ispred kapije Dino parka, sa nestrpljenjem čekajući njegovo svečano otvaranje. Nakon presecanja vrpce krenulo se u obilazak ove nove atrakcije kojoj su se najviše obradovali najmlađi.

„Meni se sviđa Dino park. Dinosaurusi su dobri, kao da su stvarni. Imaju tu i drugi sadržaji koji nas mogu zabaviti, tako da bi preporučio svima da ga obiđu i da se poigraju“, bio je jedan od komentara dece koja su sa oduševljenjem posmatrala stvorenja iz doba mezozoika.

Oduševljenje nisu krili ni odrasli:

„Ovo je odlično. Za decu prava stvar“,

„Ovo je nešto potpuno novo. Veliki iskorak i inovacija za Zlatibor, ali očekujemo i Gondolu“.

Prema rečima Vladimira Ružića, jednog od akcionara u projektu, Dino park na Zlatiboru predstavlja vrlo ozbiljan i kreativan sadržaj, koji se kao takav pridružio grupi od deset najvećih centara ovog tipa u Evropi.

„Ovo je jedan od pet najvećih u Evropi, što se tiče površine zemljišta. Što se tiče sadržaja unutar parka, tu je među tri najbolja. Imamo sreću što se nalazimo u sred najvećeg turističkog centra u Srbiji, tako da je to još jedna velika prednost za nas i za ovaj park“, ističe Ružić.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović kaže da je saradnja između lokalne samouprave i investitora koji su u ovaj projekat uložili veliki novac bila na zavidnom nivou i dodaje:

„Na ovom primeru se vidi kako kada postoji saradnja i kada zavisi samo od lokalne samouprave se brzo prođe kroz svu proceduru, nasuprot drugom našem projektu, gde zavisimo od republičkog nivoa i od Ministarstva. Mi se već deset godina mučimo sa gondolom, a mogla bi i ona vrlo brzo da se stavi u funkciju, ali na žalost to nekome ne odgovara. Mi ćemo naći načina da se izborimo i ovakvim primerima da prevaziđemo tu republičku birokratiju“.

Prema mišljenju direktora TO Zlatibor Vladimira Živanovića jedan ovakav sadržaj upotpuniće turističku ponudu Zlatibra.

„Jedan ovakav kompleks, gde možete da boravite celodnevno sa svojom porodicom, najveća je atrakcija za mlade, ali i stariji tu mogu naći svoj interes i svoju zabavu. Mogu uživati u nekim adrenalinskim sadržajima, u dobroj hrani i dobrom piću. Sve to podiže rejting jednoj desinaciji kakav je Zlatibor“, dodao je Živanović.

U sklopu redovne postavke, posetioci će moći da uživaju u 24 replike dinosaurusa iz ere Mezozoika i da na zabavan način, uz druženje sa vodičima i edukatorima uče o istoriji naše planete. Za posetioce je pripremljeno i mnoštvo drugih zanimljivih sadržaja. Pored avantura parka u ponudi su i drugi sadržaji kao što su: kvadovi, streličarstvo, airsoft, ali i Dino selo koje je prilagođeno najmlađima. Neizostavni deo parka je i mini zoo vrt sa ponudom raznolikih životinja među kojima su i poniji za jahanje. Svaki sadržaj dino 2ponaosob predstavlja jednu pločicu predivnog mozaika Dino parka, koji ima za cilj da svojom ponudom oduševi roditelje i izmami osmeh na lica mališana.

Dino park prostire se na površini od tri hektara, a vrednost dosadašnjih radova iznosi oko 3 miliona evra. Za sada ima 40 zaposlenih, a za dva meseca, kada bude završena druga faza uređenja posla će biti za još 20 ljudi.

Dragana Rosić, www.zlatiborpress.rs

 

You may also like...