Otvoren ARLEMM u Arilju

ARILJE – Dvanaesti po redu ARLEMM otvoren je u Arilju gala koncertom orkestra Kamerata Akademika i Stefana MIlenkovića, koji su premijerno za publiku u Srbiji izvodili Karminu Buranu.

Zatim je usledilo otvaranje izložbe Umetnički karavan, a veče je završeno nastupom džez sastava Manivi.

Arilje će od sutra, pa sve do 1. avgusta biti prestonica kulturnih dešavanja.

arlemm
Foto: Džumanski

Ulicama Arilja će se i ove godine kretati brojni mladi umetnici iz Nemačke, Rusije, Belgije, Austrije, Slovenije, Amerike, Hrvatske, Bosne i Hercegovine… Sa najtalentovanijim mladim polaznicima iz zemlje i inostranstva radiće vrhunski predavači i profesori violine,
violončela, klavira, viole, kontrabasa, duhovnog pojanja, flaute, solo pevanja i gitare.

Pored muzičke nastave, deca i mladi će imati mogućnost da pohađaju slikarsku, ekološku, Extreme intimo dizajnersku radionicu, a ljubitelji umetnosti će biti u prilici da posete brojne koncerte, predavanja, duhovne i besedničke večeri.

Ove godine, u okviru manifestacije ARLEMM, nastupiće istaknuti umetnici, Balkanopolis sa Slobodanom Trkuljom, Ana Ćurčin, Ortodoks kelts i brojni drugi umetnici.

ARLEMM 2021 se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Opštine i Biblioteke Arilje, SOKOJ-a, brenda Extreme intimo, Gete instituta.

Izvor, foto: Arlemm, Džumanski

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.