Otvoren 57.Dragačevski sabor trubača u Guči (video)

 

GUČA- Ministar trgovine,turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je danas svečano 57 .Dragačevski sabor trubača u Guči.

Ljajić je istakao da se ove godine očekuje preko pola miliona posetilaca sabora.Očekivana dobra posećenost bazira se i na besplatnom ulazu na sve programske sadržaje i koncerte ,kao i ne naplaćivanju parkinga .

“Pored tradicionalnog gostoprimstva domaćina ,jedan od bitnih faktora je i sigurnost i bezbednost tokom sabora,što je za današnje turiste jedan od odlučujućih faktora prilikom odabira destinacije”,istakao je Ljajić i naglasio da Srbija bezbedna i stabilna zemlja ,a Guča mesto koje svih ovih godina okuplja najbolje.

“Veoma je važno za Guču kao turističku destinaciju,ali i za Srbiju,da se nivo Sabora još više podigne.Cilj je da se privuče i što veći broj inostranih gostiju.Ova manifestacija ima potencijal za tako nešto.Moramo mnogo više da radimo na marketingu,na promociji i afirmaciji”,poručio je ministar Ljajić otvarajući ovogodišnji Sabor trubača u Guči.

Danas je svečano po 57 put podignuta saborska zastava  kod spomenika trubaču u centru varoši,koju su doneli padobranci skokom iznad Guče,a gučkom dolinom ođeknula je saborska himna “Sa Ovčara i Kablara”.

Domaćin ovogodišnjeg sabora je vlasnik Alco grupacije Miroljub Aleksić .

Na 57.Saboru trubača u Guči nastupiće i takmičarskom i revijalnom delu 55 orkestara u pet festivalskih dana.

Koncerte će održati prošlogodišnji pobednici ,majstori trube Dejan Patrović,Dejan Lazarević,Boban Marković,šampion Guče Ekrem Mamutović i Goran Bregović i Bijelo dugme.

Sabor trubača u Guči traje do 13. avgusta.

You may also like...