Otvoren 13. ARLEMM u Arilju (VIDEO)

ARILJE – Na ariljskom trgu otvoreno je 13. po redu izdanje festivala ARLEMM. Posetioci će sve do 31. jula biti u prilici da, osim koncerata prisustvovati i aktivnostima iz drugih oblasti, od književnosti do sporta.

Festival je otvoren nastupima sastava Tzootzoonga i Gudačke reprezentacije mladih izvođača, sastavljene od studenata.

„Divan je osećaj svirati u ovakvom ambijentu. Prelepo je preko dana, ali kada je pala noć, u svom ovom šarenilu, posebno smo uživali“, rekla je violinistkinja, Olivera Mitrović.

Kreator ovog orkestra, Stefan Milenković, smatra da su njegovi učenici odgovorili izazovu sviranja na otvorenom prostoru, što je jedan od faktora koji daje posebnost ovom festivalu.

„Ovde se osećamo kao u nekoj oazi dobrog raspoloženja, fantastične muzike i dobrog rada. Festivalski format sviranja napolju je izazov, jer je tu ozvučenje, a ovi instrumenti su ipak po prirodi akustični“, smatra Stefan Milenković, na ovom festivalu u ulozi gostujućeg predavača.

Studenti iz desetak zemalja biće u prilici da rade sa renomiranim predavačima, a poseban akcenat organizatori su dali na radionice namenjene najmlađim posetiocima festivala.

„Osim časova kod nastavnika violine, violončela, ili duhovnog pevanja, imaćemo i radionice poput likovne, radionice grnčarije ili ekološke radionice“, kaže Mirjana Aleksić, direktorka ariljske bilioteke.

U muzičkom delu festivala, između ostalih, nastupiće Zvonko Bogdan, Zoster, Prvo beogradsko pevačko društvo i sastav koji svira obrade pesama grupe Queen.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.