Otpočeo opšti džumbus u Ivanjici (VIDEO)

IVANJICA- U Ivanjici je večeras svečano otvorena Nušićijada,festival kulture,zabave,humora i radosti.

Po tradiciji otvaranju je prethodila parada kostimiranih Ivanjičana,predvođenih Nušićem, čiji lik već osmu godinu glumi Milan Milosavljević.

Primopredajom ključeva varoši između predsednika opštine Zorana Lazića i Nušića otpočeo je opšti džumbs, što je ovogodišnji moto festivala.

Pomoćnica ministra trgovine,turizma i telekomunikacija Renata Pindžo izjavila je na otvaranju da je Nušićijada jedna jedinstvena,posebna i drugačija manifestacija koja odiše kulturom i kulturnim sadržajima koji su nam potrebni.

“Duh Nušićijade se u Ivanjici i oklini oseća tokom cele godine.Nušićijada je aktivirala lokalnu zajednicu ,mlade i talentovane ljude i pokazala da kvalitet života upravo od nas samih zavisi”,rekla je Pindžo i istakla da je Nušićijada ,pored toga što je postala brend Ivanjice ,postala i jedana od najvećih manifestacija u Srbiji koja doprinosi turističkoj ponudi Srbije.

“Ova 2017. godina biće rekordna za srpski turizam,a Nušićijadu je u proteklih sedam godina posletilo 200.000 ljudi.Ona ima i evropski duh i potencijal što dokazuje i ovbogodišnje priznanje Evropa za festivale,festivali za Evropu”,naglasila je Pindžo .

Na ovogodišnjoj Nušićijadi po prvi put nastupiće i učesnici iz inostranstva,holandrski bend Spijkers i ulični teatar iz Krakova.

Ove godine Ivanjičani obeležavaju 50 godina od začetka Nušićijade,koja je pokrenuta 1967. na inicijativu rediteljke Soje Jovanović kao festival filmske komedije,a obnovljena 2010. na osnovu građanske inicijative,posle pauze od 38 godina.

 

 

 

You may also like...