Otklanjaju se štete izazavne poplavama u Sjeverinu i Strmcu

PRIBOJ – Obilne kišne padavine prethodnih dana nanele su velike štete na području pribojskih mesnih zajednica Sjeverin i Strmac. Uništeno je ili oštećeno nekoliko mostova, klizištima i odronom bio je prekinut i opštinski put kroz planinu Javorje, a oštećeni su i mnogi lokalni putni pravci.

Zahvaljujući pravovremenom angažovanju lokalne samouprave, posledice prošlonedeljnog nevremena se ubrzano otklanjaju, jer je sezona berbe maline i ovde počela, pa je bilo neophodno ospobiti putne komunikacije.

“Opština je brzo reagovala i izvođači su odmah krenuli sa radovima na raščišćavanju i ospobljavanju puteva, mostova, uklanjanju odrona i klizišta. Popravljen je put za Batkoviće od Sjeverina kroz Živinice, kao i put od Zabrđa do sela Ćetanje, a privremeno je sanirano klizište na opštinskom putu kroz Javroje, gde je odron odneo 50 metara asfaltnog puta i preostaje još popravka lokalnih puteva u selima MZ Strmac”, kažee Vujadin Radović, predsednik MZ Sjeverin.

Pod udarom bujice planinske reke Sućeske, pored potkopavanja obala i izlivanja, stradalo je i nekoliko mostova na glavnom putu od Sjeverina prema Strmcu.Tako je most za porodicu Raković,potpuno odnet, ali je u međuvremenu izgrađen novi. Tamo gde nije uspela da potpuno odnese Sućeska je potkopala obale i stope mostova, kao što je slučaj sa mostom koji koriste porodice Janjušević, svega pola kilometra od centra Sjeverina.

(izvor i foto: opština Priboj)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.