Otežan rad Zdravstvenog centra zbog blokade računa

UŽICE-Zbog tromesečne blokade računa Zdravstvenom centru Užice smanjena je isporuka lekova , snitetskog materijala,hrane,recepata a zbog nagomilanih obaveza prema NIS-u očekuju i blokadu kartice za gorivo,što će ugroziti transport bolesnika,saopšteno je danas iz ove zdravstvene ustanove.

 

Kako se navodi u saopštenju rukovodstvo užičkog Zdravstvenog centra svakodnevno izveštava Ministarstvo zdravlja,Ministarstvo finansija i RFZO o problemima u funkcionisanju,a u međuvremenu uz pomoć donatora pokušava da reši probleme hitne nabavke ,nedostatak recepata,registracije vozila i druge goruće probleme kojih je svakim danom sve više.

Račun Zdravstvenog centra Užice je u blokadi od 23.marta zbog prispelih tužbi neugovorenih stomatologa i tužbi za rad nedeljom.

Zbog blokade Republički fond zdravstvenog osiguranja već tri meseca ne prebacuje sa svog računa finansijska sredstva koja po ugovoru za ovu godinu pripadaju Zdravstvenom centru Užice,a namenjena su za fiansiranje troškova za lekove,sanitetski materijal,energente i druge materijalne troškove.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.