Osvećenje temelja parohijskog doma u Krčagovu (VIDEO)

UŽICE – Svešteničkom službom osvećenja obeleženo je postavljanje temelja budućeg parohijskog doma i parohijske sale kod crkve Pokrova presvete Bogorodice u Krčagovu.

„Zahvalni smo ljudima koji nas podržavaju i koji uulažu u ovaj dom. Crkva je nedavno sagrađena, kada završimo parohijski dom i salu ovde će se odvijati celokupni duhovni život. Molićemo se za naš narod, jer sve ovo je uzalud ako se mi ne sabiramo i ne molimo Gospodu“, kaže paroh Ivan Despić.

Podsećajući na to da je crkva u Krčagovu izgrađena za tri godine gradonačelnica Jelena Raković Radivojević veruje da neće mnogo vremena proći pre nego što i parohijski dom bude završen.

„Verujem da ćemo parohijski dom izgraditi veoma brzo, uz podršku donatora i privrednika. U toku prošle godine smo u Krčagovu uradili kanalizacionu mrežu i kišnu kanalizaciju, a postavljeni su i uslovi za buduću gasovodnu mrežu i poStavili saobraćajnicu“, kaže gradonačelnica.

Predsednik građevinskog odbora za parohijski dom je ministar kulture, Nikola Selaković.

„Parohijski dom obuhvatiće i stanove za sveštenike koji službuju u tri parohije u Krčagovu. Ovaj dom biće i neka vrsta kulturnog objekta, što je važno jer je Užice prestonica kulture, a i zbog toga što je srpska kultura u osnovi hrišćanska i svetosavska. Ovde će moći da se održavaju izložbe, koncerti horova ili književne večeri“, rekao je Selaković.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.