Osvećena zvona u crkvi Pokrova Presvete Bogorodice

UŽICE – Uz blagoslov episkopa žičkog Justina u hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Krčagovu održano je osvećenje zvona.

Pored vernika, sveštenstva i predstavnika Građevinskog odbora činu osvećenja zvona prisustvovala je i gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević. Prema njenim rečima grad će kao i do sada pružati podršku u realizaciji svih aktivnosti vezanih za izgradnju ovog hrama.

Osvećenje zvona u crkvi Pokrova Presvete Bogorodice
Foto: Grad Užice

“Osvećenje zvona hrama Pokrova Presvete Bogorodice za sve nas je veliki i radostan događaj. Radujemo se urađenom i svim aktivnostima koje će biti realizovane u narednom periodu vezano za izgradnju hrama. Mi kao grad podršku pružamo na više načina. Pored sredstava opredeljenih kroz konkurs namenjen crkvama i verskim zajednicama, tu su i radovi na infrastrukturi. U toku prošle godine opredelili smo 20 miliona dinara za trasiranje saobraćajnice, koja će biti asfaltirana u ovoj građevinskoj sezoni. Izgrađena je kišna kanalizacija i nekoliko potpornih zidova, a uradili smo i izmenu urbanističkog plana za potrebe izgradnje parohijskog doma“, rekla je gradonačelnica.

Sveštenik Ivan Despić zahvalio se gradu, vernicima i svim donatorima poručivši da nije slučajno što se ovaj novi hram nalazi u blizini porodilišta, škole i vrtića na mestu „gde počinje život i naš kontakt sa Hristom“.

(izvor i foto: Grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.