Oštetio Fond solidarnosti sindikata za 5,6 miliona dinara

UŽICE-Zbog osnova sumnje da je izvršio produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije u Užicu u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kralјevu, uhapsili si S.L. 1991.  godište.

hapsenje pretnje

On se tereti da je, kao zaposleni u službi finansija jednog preduzeća u Bajinoj Bašti koji obavlјa poslove obračuna zarada, kao i poslove blagajnika u Fondu solidarnosti sindikata, u periodu od 30. januara 2019. godine do 15. oktobra 2020. godine, podigao sa tekućeg računa Fonda solidarnosti sindikata ukupno 5.650.000 dinara, koristeći blanko naloge za isplatu sa falsifikovanim potpisom ovlašćenog lica. Na taj način, on je, kako se sumnja, oštetio Fond solidarnosti sindikata, a sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u ovom iznosu, naveli su u saopštenju iz policije.

Osumnjičenom S.L. je određena mera zadržavanja do 48 sati i potom će uz krivičnu prijavu biti doveden do Posebnog odelјenja za suzbijanje korupcije radi saslušanja Višeg javnog tužilaštva u Kralјevu.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.