Ostavka i Petra Blagojevića?

UŽICE-Petar Blagojević, član Gradskog veća za društvene delatnosti u Užicu, kako Danas saznaje, podneće ostavku na tu funkciju i to iz ličnih razloga.

 

Prema nezvaničnim informacijama, Blagojević je o tome obavestio gradske funkcionere, a pisanu ostavku trebalo bi da podnese Skupštini grada, na sednici koja će biti održana u utorak.

Blagojević, koji važi za tolerantnog i ambicioznog političara, nije želeo da potvrdi ni da demantuje tu informaciju, ali utisak je da je njegova ostavka dokaz o kadrovskom osipanju najužeg gradskog rukovodstva koga čine naprednjaci.

To je druga ostavka naprednjačkih kadrova, pošto je početkom septembra ove godine Nemanja Nešić podneo ostavku na mesto zamenika gradonačelnika. U pisanom obrazloženju dostavljenim skupštini, čijoj sednici nije prisustvovao, Nešić nije naveo zbog čega je napustio tu finkciju. To nije obelodanio ni gradonačelnik Tihomir Petković (SNS), ali je rekao da Nešić, koji i dalje obavlja tu funkciju, odlazi na drugo radno mesto sa koga će „doprineti boljem životu građana Užica i to više nego na funkciji na kojoj je bio“. Ipak, do danas ni Nešić, ni Petković nisu obelodanili koja je to funkcija, niti je izabran novi zamenik gradonačelnika.

 Blagojević, koji je sa Nešićem najbliži saradnik gradonačelnika Petkovića, završio je Visku poslovno-tehničku školu u Užicu, bio je poznat užičkoj javnosti i kao portprol FK Sloboda, sa čijim navijačima je organizovao nekoliko humanitarnih akcija, a u SNS je od 2009. godine. Od 2014. do 1016. bio je šef kabineta gradonačelnika Petkovića, a nakon prošlogodišnjih lokalnih izbora, izabran je za člana Gradskog veća u čijem resoru su kultura, obrazovanje, sport i mladi.

Danas

You may also like...