Osnovci kod predsednika opštine Ivanjica

IVANJICA – U okviru Dečije nedelje predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović ugostio je učenike i njihove nastavnike u svom kabinetu. Tom prilikom odgovarao je na pitanja mališana, prihvatio njihove predloge za bolji i zdraviji život mladih u ovom gradu, pa ih nakon toga pozvao da zamene uloge i provere da li je predsednička fotelja toliko udobna.

lazovic-sa-decom2

Foto: Beba Bojović

„Ovo mi je najradosniji dan od kada sam preuzeo funkciju predsednika opštine. Zadovoljstvo je videti vaša nasmejana lica, čuti pametne i iskrene predlge i ono što mogu danas da vam obećam je da ću učiti sve što je u mojoj moći da bezbrižno odrastate u Ivanjici. Predano ćemo raditi na stvaranju povoljnog privrednog ambijenta, trudićemo se da obogatimo sportske i kulturne sadržaje kako bi se sa zadovoljstvom, posle završenog fakulteta, vratili u svoje rodno mesto i stečenim znanjem i iskustvom dali nesebičan doprinos njegovom daljem razvoju“. – istakao je predsednik opštine Ivanjica,  Zoran Lazović.

Osnovci su postavljali zanimljiva pitanja  a najviše ih je isteresovalo da li će biti novih sportskih terena, otvorenog bazena, skijališta na Goliji i dodatnih semafora u blizini škola. Oni su ukazali i na problem pasa lutalica, parkiranih automobila po trotoarima i potrebe da se ažurnije čiste ulice i odvozi smeće iz kontejnera.

Predsednik opštine Ivanjica najavio je da će najviše ulaganja  ove godine biti na planini  Goliji gde se planiraju kapitalne investicije u okviru kojih će Golija gondolama biti povezana sa Kopanikom. Takođe, projekat vredan 56 miliona dinara odnosi se na izgradnju dva otvorena i jednog zatvorenog košarkaškog terena a ubrzo će biti u fukciju i sportaka dvorana koja će kvalitetom odgovarati evropskim tekmičenjima i otvoren bazen na Jelića polju. Lazović je naglasio da će u što kraćem roku biti postavljeni ležeći policajci i svetlosna signalitacija na svim prilazima školama i frekvetnim saobraćajnicama. U planu je postavljanje i gradskog video nadzora.

lazovic-sa-decom1

Foto: Beba Bojović

Nakon jednočasovnog razgovora sa mališanima prvi čovek ivanjičke opštine pozvao ih je da zamene uloge pa su dobili priliku da sednu u predsedničku fotelju i osete svu draž ali i odgovornost ovog posla.

You may also like...