Osipanje trenerskog kadra (VIDEO)

UŽICE – GFK Sloboda je od ovog leta krenula nekim novim stazama, ali već na samom početku došlo je do razmimoilaženja uprave i trenera mlađih kategorija.

Mnogo bure je bilo podignuto poslednjih šest meseci oko fudbalskog kluba Sloboda. Operacija Opačić nije prošla, pa se u spasavanje fudbalskog kluba ukljičila lokalna samouprava. Dug je bio preveliki, ekipa je bila viđena za ispadanje iz Prve lige Srbije i na januarskoj Skupštini kao spasilac je predstavljen Milovan Đorić. Kao što se i očekivalo Sloboda je ispala iz lige, a onda je održana još jedna Skupština na kojoj je konačno saopšten plan o spasavanju redova Rajana. To je podrazumevalo selidbu u rang niže, u zonu, a zauzvrat Sloboda kreće od nule, bez dugova. Stanodavci, ugostitelji kod kojih su se fudbaleri hranili, prevoznici i ostali koji su na neki način vršili uslugu fudbalskom klubu nisu bili srećni zbog toga jer su ostali bez naplate svojih usluga. Ali jedan od osnivača novog kluba, GFK Sloboda, reče u ratu ginu i nevini! Na samom startu je ličilo da se ide u pravom smeru, jer su u klub počeli da se vraćaju bivši igrači a jedan od njih je i Dušan Arsenijević. Njemu je Milovan Đorić ponudio da radi u školi fudbala što je on i prihvatio i od 1. aprila je taj projekat zaživeo. Arsenijeviću je predočeno da je to prioritet prioriteta i sve je mirisalo na dobru priču da nije došlo do veleobrta.

Arsenijević je po prestanku rada škole fudbala 1. jula najavio nastavak rada 4. avgusta, ali do toga verovatno neće doći jer je Milovan Đorić bio izričit u svojoj nameri da Dušana Arsenijevića razreši sa mesta trenera u školi fudbala.

Za tri meseca koliko je bio aktivan u klubu popularni Buce je mnogo pomogao oko veteranske sekcije, koja je kako kaže za ovo kratko vreme odigrala više utakmica nego u prethodnih 10 godina. Takođe Arsen je odradio i jedan deo prelaznog roka, i da je pet, šest igrača zbog njega ostalo ili došlo u klub. Zbog toga Arsenijević ne želi da bilo ko olovkom precrta njegovih 45 godina rada u fudbalu i kaže, ti više ne postojiš. Njegovim putem je pošao još jedan bivši igrač Slobode, Milan Čančarević, trener omladinske ekipe, jer verovali ili ne u klubu ima samo osam igrača iz te generacije. Petorica su priključena prvom timu dok su ostala trojica bila na raspolaganju Čančareviću. Sve u svemu, po rečima Arsenijevića za njega je ova priča završena i na kraju će ostati nejasno zbog čega se sve ovo ovako završilo. Škola fudbala će postojati i bez Dušana Arsenijevića, ali je na kraju gubitik samo Sloboda.

 

You may also like...