OŠ“ Dušan Jerković“ pobednik Olimpijskog treninga (VIDEO)

UŽICE-Učenici osnovne škole „Dušan Jerković“ bili su najuspešniji u Olimpijskom treningu ,koji je danas održan na Gradskom trgu i osvojili su 120 000 dinara za svoju školu,kojoj će Vojvodjanska banka u tom iznosu kupiti potrebnu sportsku opremu i rekvizite.

Cilj ove manifestacije ,koju organizuje Olimpijski komitet i Vojvođanska banka,je motivisanje mladih da se redovno bave sportom.

Direktor užičke filijale Vojvođanske banke Aleksandar Jovanović istakao je da ova banka već 5 godina sponzoriše srpske olimpijce i da se uvek trudi da promoviše prave vrednosti.

„Ponosni smo što je Užice četvrti grad u Srbiji u kome se trening održao i što ćemo donacijom od 120 000 dinara pomoći đacima da imaju još bolje uslove u školi „Dušan Jerković“ da se bave sportom“ ,rekao je Jovanović.

Nikola Marković iz Olimpijskog komiteta istakao je da ovom manifestacijom se promoviše olimpijki duh i njegove vrednosti,fer plej.

„Cilj je da se deca kroz igru uče tim vrednostima i to je ono što je suština ovog projekta“ ,rekao je Marković .

Na treningu je učestvovalo po 25 učenika iz pet užičkih osnovnih škola,a zamenik gradonačelnika Ivan Stanisavljević istakao je na otvaranju da je Užice oduvek bilo grad sporta i da se nada da će ova manifestacija postati tradicionalna.

Ideja Olimpijskog komiteta Srbije i Vojvođanske banke jeste da nakon Niša, Kikinde, Pirota i Užica Olimpijski trening bude organizovan u nizu gradova Srbije sa ciljem da se što veći broj dece upozna sa lepotama sportskog života i motiviše za aktivno bavljenje sportom.

You may also like...