Opština Prijepolje subvencionisala četiri hladnjače (video)

PRIJEPOLJE – Krajem prošle godine opština Prijepolje raspisala je konkurs za subvencije hladnjačama, koje posluju na teritoriji ove opštine. U kabinetu predsednika opštine potpisani su ugovori o subvencijama sa četiri hladnjače u ukupnom iznosu od četiri miliona dinara.

Sa po milion dinara opština Prijepoje subvencionisala je hladnjače ES Komerc, Mem voćar , d.o.o. Zenit i Eurohorizont. Cilj ove subvencije je da se omogući hladnjačarima da prošire svoje kapacitete i nabave dodatnu opremu u cilju kvalitetnog čuvanja i skladištenja maline.
Obaveza hladanjača kojima su dodeljene subvencije jeste da u naredne tri godine podele po 21 hiljadu sertifikovanih sadnica maline poljoprivrednim proizvođačima, kako bi se u opštini Prijepolje povećale površine sa zasadom maline i podstakli poljoprivrednici, koji nisu u mogućnosti da sami obezbede kvalitetan sadni materijal, kako bi za sebe obezbedili posao i sigurnu egzistenciju.
„Mi smo ovom subvencijom pomogli hladnjačare, kako bi oni mogli da prihvate kapacitet proizvoda. Postižemo efekat da se što više naših građana uključe u proizvodnju maline i sa druge strane da taj proizvod predaju našim hladnjačama“, kazao je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.

 

Na području Prijepolja godišnje se proizvode 3000 tona maline, plan je da se za dve tri godine ta proizvodnja podigne na 5000 tona, dok je kapacitet ove opštine proizvodnja 20000 tona maline. Plan razvoja poljoprivrede u opštini Prijepolje odnosi se i na infrastrukturu i rekonstrukciju putne mreže u seoskim područjima, istakao je Hašimbegović. 
ZooM
 

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.