Opština Priboj nagradila osvajače MOSI medalja

PRIBOJ – Opština Priboj organizovala je prijem za sportiste osvajače medalja na proteklim MOSI igrama u Pljevljima, na kom su najuspešnijim uručene i prikladne novčane nagrade. Priboj je na 54. Igrama zauzeo 3. mesto u generalnom plasmanu osvojivši 13 medalja i pehar najkompletnije ekipe.

Na Para Mosi igrama Pribojci su osvojili tri medalje a za najuspešnijeg sportistu igara proglašen je pribojski atletičar Stjepana Bojanića sa 3 zlatne i jednom bronzanom medaljom. U ime nagrađenih sportista, opštini Priboj se zahvalio Stjepan Bojanić naglašavajući spremnost pribojskih sportista da se odazovu na poziv svog grade gde god da su nastavili svoje sportske karijere, smatrajući velikom čašću da nastupaju za Priboj koji je u njihov sportski razvoj ulagao u mlađim kategorijama i kroz razvoj sportske kulture.
Rukovodstvo opštine i Sportski savez Priboja, izrazili su posebnu zahvalnost svim strukturama u Pljevljima koji su na najvišem nivou organizovali igre i ugostili pribojske sportiste, omogućivši tako i postizanje dobrih rezultata.

Predsednik opštine Lazar Rvović zahvaljujući se svim učesnicima na vrhunskom predstavljanju Priboja na međunarodnom takmičenju, najavio je i dodatnu podršku sportistima za predstojeće 55. Jubilarne MOSI kojima će Priboj biti domaćin sledeće godine. Obraćajući se sportistima Rvović je istako da su pripreme za organizaciju predstojećih MOSI igara su već počele, dogovorom u Minstarstvu sporta koje će ubrzo otpočeti izgradnju atletske staze na pribojskom stadionu po najvišim standardima a da će kompletna sportska i gradske infrastruktura biti obnovljena i modernizovana.. Prema najvama Komiteta i Skupštine MOSI sledeće igre u Priboju će biti najmasovnije do sada a na osnovu dogovora priključenja još nekoliko opština iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine ovoj najvećoj amaterskoj sportskoj manifestaciji na Balkanu.

PP Media

You may also like...