Opština Priboj gradi novi most u Kukurovićima

PRIBOJ – Poslednje obilne kišne padavine nanele su dosta štete kako poljoprivrednim kulutrama,još više putnoj infrastrukturi,posebno na seoskom području,koje je podložno bujičnim vodama.

Most u Kukurovićima
Foto: Opština Priboj

Nabujala Poblaćnica,prethodnog vikenda,nosila sve pred sobom,pa  je tako i potpuno odnela velike betonske cevi mosta u Kukurovićima,koji spaja dva zaseoka Vrtaču i Zečeve,čime je onemogućena bilo kakva komunikacija žitelja u domaćisntvima Milinkovića,Zečeva i Janjuševića.Nije se moglo čak ni pešice na drugu stranu,a automobilima ili trktorima moralo se i nekoliko kilometara naokolo.

Ipak,takvo stanje neće dugo potrajati,jer je lokalna samouprava odmah reagovala,stigla je potrebna mehanizacija i nove cevi,pa su radovi već u toku.Uz ppostojeće betosnke cevi promera F1600 mm,dopremljene su i nove pa će ovde3 biti sada psotavljene duple cevi,kojeć će,računa se,mogći da propuste svu vodu i prilikom sličnih bujica.

Meštani su zadovoljni brzom intervencijom lokalne samouprave,pa su zahvalni svojoj  Opštini i predsedniku Lazaru Rvoviću,ali i svom komšiji državnom sekretaru Krstu Janjuševiću,

Most u Kukurovićima
Foto: Opština Priboj

Ponovno premošćavanje Poblaćnice na ovom mestu je veoma zahtevan posao,jer je potrebna odgovarajuća mehanizacija,s obzirom da je jedna betonska cev teška svih pet tona,posao je poveren firmi Autoprevoznik “Karadžić” iz Pribojske Banje.

Radovi već traju, duple betonske cevi su već postavljene,i za koji dan,kako je i planirnao,meštani ovog dela MZ Krajčinovići, ponovo će moći preko reke,kako do svojih malinjaka,tako i zbog obavljanja drugih  svakodnevnih potreba.

(Izvor Opština Priboj)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.